7 Aralık 2014 Pazar

Sezar Salata

salata

İşte kız kardeşimin ve benim favori salatamız J
Arzu ederseniz tarifin içeriğini zenginleştirebilirsiniz, ben damak tadıma göre kurutulmuş domates, jülyen çıtır tavuk parçaları,ceviz, peynir de ekliyorum.

Malzemeleri
1 adet marul
2-3 dilim tost ekmeği
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı toz parmesan
Yarım adet limon suyu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Hardal ve yumurta sarısını çırpın. Zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek mayonez elde edin. Geri kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Marulu elinizle kabaca parçalara bölüp sosla harmanlayın ve tabağa alın.
Bir tavada küp küp doğradığınız tost ekmeklerini zeytinyağında tuz ve karabiber serperek kızartın. Salatanın üstünde servis edin.
Arzu ederseniz üzerine parmesan serperek de servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kadınbudu Köfte

KADINBUDU,KÖFTE,MEZE


Malzemeler

500 gr. yağsız dana kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su (pirinç için )
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
3 yumurta
3 çorba kaşığı un

Kızartmak için
1.5 bardak ayçiçeği yağı

Hazırlanışı
Pirinci yıkayın.1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın,sonra suyunu süzün.
Soğanları küp şeklinde ince doğrayın.Kıymayı 2 eşit parçaya ayırın.
Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın, soğanları pembeleştirin ve yarım kıymayı ilave ederek kavurun.
Maydanozu çok ince kıyın.
Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra, kalan çiğ kıyma,haşlanmış pirinç,maydanoz,karabiber,tuz, ve  yenibahar ekleyerek iyice yoğurun.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın. Yassılaştırarak oval köfteler yapın.
Tüm köfteleri bitirdikten sonra once una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp ,orta kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun.

Soğan Halkası

soğan,meze

Malzemeler
2 adet büyük boy soğan
1 şişe soda
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
Ayçiçeği yağı – Kızartmak için


Hazırlanışı
Soğanları soyun, iri halkalar halinde doğrayın, halkaları ayırın.
Soda, süt, un, karbonat ve tuzu yavaşça çırparak karıştırın.
Soğan halkalarını önce una sonra hazırladığınız sıvı harca bulayıp kızgın yağda renk alıncaya kadar kızartın ve havlu kağıdın üzerinde yağını bıraktırıp, servis tabağına alın.
Afiyet Olsun.


Kabak Beğendili Fırın Tavuk

tavuk,fırın tavuk,kabak,kabak beğendi,beğendi

Malzemeler
3 adet kabak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 bardak süt
2 avuç rende taze kaşar peyniri
Muskat rendesi
Tuz – karabiber
 
Tavuk Kalça İçin Malzemeler

3 bütün tavuk kalça
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 dal taze kekik
Tuz – karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı


Hazırlanışı
Kâsede domates salçasını, yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, taze kekik yapraklarını, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı ve tavuk kalçalarını bir torbaya alarak, tavuğun her tarafının sosa bulaşmasını sağlayın ve marine olması için bir müddet bekletin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavukları dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra tavukları ters çevirin, üzerlerine birer parça tereyağı koyun ve bir 20 dakika daha pişirin.
Kabakları rendeleyin. Suyunu sıkarak geniş bir tavaya alıp, fazla su salmaması için yağsız ve tuzsuz olarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2 yemek kaşığı unu ilave ederek, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşırken ateşi biraz kısın. Tuz, karabiber ve muskat rendesiyle baharatlandırın. En son pişmiş kabakları ve rende kaşar peynirini ilave edin, bir taşım pişirip ocaktan alın.
Servis tabağına beğendiyi koyup üstüne tavuk kalçayı oturtun, sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.

Kestaneli Pilav

pilav,kestaneli

Malzemeler
3 bardak pirinç
200 gr. kestane şekeri
100 gr. kuş üzümü
100 gr. Antep fıstığı
100 gr. kuru kayısı
100 gr. tereyağı
1 demet dereotu
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
4,5 bardak sıcak tavuksuyu
Tuz-karabiber


Hazırlanışı
Pirinci iyice yıkayıp nişastasını alın ve süzün. Kuş üzümünü suda bekletin.
Kuru kayısıyı küp kesin. Dereotunu ince kıyın. Soğanı incecik doğrayın.
Antep fıstığını biraz kıyın.
Tabanı geniş bir tencerede tereyağını eritin. Soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip, şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Zencefil, tarçın, karanfil, tuz ve karabiber ilave edip bir karıştırın ve sıcak tavuk suyunu dökün.

Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın, yaklaşık 10-15 dakika sonra, kuşüzümü, kuru kayısı, dereotu ve antep fıstığını ilave edip karıştırın.

Son olarak kestaneleri de ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Ateşi kapattıktan sonra üzerine havlu kâğıt koyarak 10 dakika dinlendirin.
Dereotu ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun

Nohutlu Bulgur Pilavı

bulgur pilavı,nohutlu,pilav

Malzemeleri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 su bardağı nohut – haşlanmış
1 adet soğan – küp doğranmış
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Tel şehriyeleri tencereye ekleyin biraz renk verip yıkadığınız bulguru ve nohudu ilave edin ve kavurun.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, et suyu ve su ilave edin, kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince, ateşten alın kapağını açıp içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp bir bez kapatıp dinlendirin.

Afiyet Olsun.

Domatesli Pilav

pilav,prin.

En sevdiğim:), eşimde çok sevdiği için sık sık yaparım, size de tavsiye ederim.

Malzemeler

3 adet olgun domates – soyulmuş, rendelenmiş
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, pirinçleri ekleyip şeker ve tuzu da ilave edip kavurmaya başlayın.
Soyulmuş domatesleri elinizle iyice ezerek parçalayın. İyice kavurduğunuz pirince ilave edin, bir tur çevirin, tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.
Afiyet Olsun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...