7 Aralık 2014 Pazar

Nohutlu Bulgur Pilavı

bulgur pilavı,nohutlu,pilav

Malzemeleri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 su bardağı nohut – haşlanmış
1 adet soğan – küp doğranmış
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Tel şehriyeleri tencereye ekleyin biraz renk verip yıkadığınız bulguru ve nohudu ilave edin ve kavurun.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, et suyu ve su ilave edin, kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince, ateşten alın kapağını açıp içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp bir bez kapatıp dinlendirin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...