Malzemeleri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 su bardağı nohut – haşlanmış
1 adet soğan – küp doğranmış
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Pilav
tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar
kavurun.
Tel şehriyeleri tencereye ekleyin biraz
renk verip yıkadığınız bulguru ve nohudu ilave edin ve kavurun.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, et
suyu ve su ilave edin, kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince, ateşten
alın kapağını açıp içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp bir bez kapatıp
dinlendirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder