Malzemeler
3 bardak pirinç
200 gr. kestane şekeri
100 gr. kuş üzümü
100 gr. Antep fıstığı
100 gr. kuru kayısı
100 gr. tereyağı
1 demet dereotu
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
4,5 bardak sıcak tavuksuyu
Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Pirinci iyice yıkayıp nişastasını alın
ve süzün. Kuş üzümünü suda bekletin.
Kuru kayısıyı küp kesin. Dereotunu ince
kıyın. Soğanı incecik doğrayın.
Antep fıstığını biraz kıyın.
Tabanı geniş bir tencerede tereyağını
eritin. Soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip,
şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Zencefil, tarçın, karanfil, tuz ve karabiber
ilave edip bir karıştırın ve sıcak tavuk suyunu dökün.
Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın, yaklaşık 10-15 dakika sonra, kuşüzümü, kuru
kayısı, dereotu ve antep fıstığını ilave edip karıştırın.
Son olarak kestaneleri de ekleyip kısık
ateşte 10 dakika daha pişirin.
Ateşi kapattıktan sonra üzerine havlu kâğıt
koyarak 10 dakika dinlendirin.
Dereotu ile süsleyip servis edin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder