24 Kasım 2014 Pazartesi

Ermeni Usulü Etli Pilav

ermeni usulü,pilav,etli

Malzemeler

1/2 su bardağı un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 kahve kaşığı hindistanceviziyle karıştırılmış) 
1,5 kg. kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış) 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1/4 su bardağı sıvı yağ 
2 soğan (ince doğranmış) 
2 diş sarımsak (dövülmüş) 
1 tatlı
 kaşığı kimyon 
2 çorba kaşığı domates salça 
2+1/2 su bardağı tavuk suyu 
1 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş) 
3 su bardağı kuru
 üzüm
 
1 su bardağı dolmalık fıstık 
30 gr (1/4 su bardağı) badem (ince kıyılmış) 

Hazırlanışı

Baharatlı unu, geniş ve yayvan bir tabağa koyunuz. Etleri içinde yuvarlayıp, fazla unu silkeleyerek, etleri bir kenarda bırakın. 

Büyük bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Etlerin bir kısmını koyup sürekli karıştırarak 7-8 dakika etler nar gibi olana kadar kavurun. 
Tenceredeki etleri delikli bir kepçeyle çıkarıp, diğer etleri de aynı biçimde kavurana kadar bir kenarda sıcak
 olarak saklayın. 

Bütün etler kavrulup, tencereden alınınca tencerede kalan yağa soğan, sarımsak ve kimyonu katıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. (Tavadaki yağ azalırsa, biraz daha yağ koyunuz.)

Etleri yeniden tencereye koyup, domates salçası ve tavuk suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, etleri 45 dakika pişiriniz. Pirinci ve üzümü katıp. 15-20 dakika daha, et ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz.
Pilavınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tavada eritiniz. Dolmalık fıstık ve bademleri koyup renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Delikli kepçeyle fıstık ve bademleri tavadan alıp, pilavın üstüne serpiştirerek servis ediniz.

Afiyet Olsun J.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...