Malzemeler
1/2
su bardağı un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 kahve kaşığı hindistanceviziyle karıştırılmış)
1,5kg. kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı domates salçası
2+1/2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
3 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dolmalık fıstık
30 gr (1/4 su bardağı) badem (ince kıyılmış)
Hazırlanışı
1,5
2 çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1
2 çorba kaşığı domates salçası
2+1/2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş)
3 su bardağı
1 su bardağı dolmalık fıstık
30 gr (1/4 su bardağı) badem (ince kıyılmış)
Tenceredeki etleri delikli bir kepçeyle çıkarıp, diğer etleri de aynı biçimde kavurana kadar bir kenarda
Bütün
etler kavrulup, tencereden alınınca tencerede kalan yağa soğan, sarımsak ve kimyonu katıp, sürekli karıştırarak 5-6
dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. (Tavadaki yağ azalırsa, biraz daha
yağ koyunuz.)
Etleri
yeniden tencereye koyup, domates salçası ve tavuk suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını
kapatarak, etleri 45 dakika pişiriniz. Pirinci ve üzümü katıp. 15-20 dakika daha, et ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz.
Pilavınızı
ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tavada eritiniz. Dolmalık fıstık ve bademleri koyup renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız.
Delikli kepçeyle fıstık ve bademleri tavadan alıp, pilavın üstüne serpiştirerek servis ediniz.
Afiyet
Olsun J.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder