10 Ekim 2014 Cuma

Ermeni Usulü Çerkez Tavuğu


Ermeni Kültüründe Mezelerin sofrada ki önemi büyüktür, mezeler eşimin aile ve akrabalarıyla bir araya geldiğimizde güzel bir akşam yemeğinin başlangıç tabağı olabildiği gibi, içki soframıza eşlik eden küçük lezzetlerdir. Boyutları küçük, tatları olağanüstü güzel oluyor.

Ana yemek öncesi başlangıç tabağı olarak (ordövr tabağı) servis edilir, Çerkez Tavuğu da masada yerini alır.

MALZEMELER
  • ½  Paket Tost Ekmeği
  • ½ kg Tavuk Göğüsü
  • ½ kg Süt
  • ½ Çorba Kaşığı Beyaz Karabiber
  • ½  Çorba Kaşığı Tuz
  • 200 gr Kırık Ceviz
  • 2 Diş Dövülmüş Sarımsak
YAPILIŞI

Tavuk göğüsünü bir tencerede 30 dakika pişirin. Pişen tavuk göğüsünü ufak ufak elinizl parçalayın. Tost ekmeklerinin kenarlarını inceden kesip bir kapta sütle iyice yoğurun sonra ekmek istenilen kıvama geldikten sonra tavuğu. Karabiberi, tuzu, sarımsağı ve cevizi koyarak karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerini ceviz ve tavuk parçalarıyla süsleyin. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...