24 Ekim 2014 Cuma

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

ermeni usulü,yemek,fasulye,pilaki

Fasulye Pilaki Ermeni Mutfağının bir şaheseridir, sıcakta yenir soğukta yenir ama doyulmaz J
Geceden su ve süt karışımı ile ıslatılmış fasulyeler, ıslatma suyu ile haşlanır, yumuşadıklarında suyu dökülür, soğuk suyla durulanır, süzülmeye bırakılır.
Bir çorba kaşığı sıvı yağ tencerede kızdırılır, piyaz şeklinde doğranmış soğanlar ( soğan soyulur ortadan ikiye bölünür her yarı ince, ince doğranır, buna piyaz şeklinde doğrama diyoruz.) ve bir adet kesme şeker atılıp yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Küp, küp doğranmış havuçlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Salça, karabiber taneleri ve bir miktar ılık su ilavesi ile havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Fasulyeler, ince doğranmış biberler ve küp doğranmış kereviz ve patatesler ilave edilir. Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ilave edilir, tuzu konur. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Altı kapatılırken doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları konulur, kapağı kapalı 20 dakika dinlendirilip servis tabağına alınır.
Sıcak veya soğuk ikram edilebilir.
Üzerine biber salçası yerine rendelenmiş bir veya iki domates de konulabilir.
Afiyet Olsun J

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...