Fasulye
Pilaki Ermeni Mutfağının bir şaheseridir, sıcakta yenir soğukta yenir ama
doyulmaz J
Geceden su
ve süt karışımı ile ıslatılmış fasulyeler, ıslatma suyu ile haşlanır,
yumuşadıklarında suyu dökülür, soğuk suyla durulanır, süzülmeye bırakılır.
Bir çorba
kaşığı sıvı yağ tencerede kızdırılır, piyaz şeklinde doğranmış soğanlar ( soğan
soyulur ortadan ikiye bölünür her yarı ince, ince doğranır, buna piyaz şeklinde
doğrama diyoruz.) ve bir adet kesme şeker atılıp yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Küp, küp
doğranmış havuçlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Salça,
karabiber taneleri ve bir miktar ılık su ilavesi ile havuçlar yumuşayıncaya
kadar kaynatılır.
Fasulyeler,
ince doğranmış biberler ve küp doğranmış kereviz ve patatesler ilave edilir.
Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ilave edilir, tuzu konur. Önce harlı sonra
kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Altı
kapatılırken doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları konulur, kapağı kapalı 20
dakika dinlendirilip servis tabağına alınır.
Sıcak veya
soğuk ikram edilebilir.
Üzerine biber
salçası yerine rendelenmiş bir veya iki domates de konulabilir.
Afiyet Olsun
J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder