En sevdiğim bir zeytinyağlı çeşididir, misafir davetlerinin olmazsa olmazıdır, annem havuç ve patates eklerdi ama kayınvalidem sade yapıyor ve enfes oluyor :) bir de bu şekilde denemenizi öneririm.
Malzemeler
§
500 gram taze barbunya
§
1 tane kuru soğan (rendelenmiş)
§
1 adet büyük boy domates (rendelenmiş)
§
Yarım çat bağdağı sıvı yağ (bunun yarısı sızma
yağ kalanı da ayçiçek yağıolmalı)
§
2 tane küp şeker
§
yarım
tatlı aşığı domates salçası
§
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
§
1 tatlı kaşığı tuz
§
5 dal maydanoz
Hazırlanışı
Barbunya pilaki
için geniş bir tencereye barbunyaları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su
ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirin.bu işlem barbunyanın
siyahlığını almak için.
Temiz bir
tencereye zeytinyağını alın ve rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar
yumuşadığında tencereye rendelenmiş domatesi ekleyin ardından salçaları ekleyip
biraz daha kavurun.
Ardından
barbunyaları, tuzu, şekeri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su
ekleyin ve 25-30 dakika orta ateşte barbunyalar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine
maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder