6 Kasım 2014 Perşembe

Barbunya Pilaki

barbunya,pilaki,meze,zeytinyağlı


En sevdiğim bir zeytinyağlı çeşididir, misafir davetlerinin olmazsa olmazıdır, annem havuç ve patates eklerdi ama kayınvalidem sade yapıyor ve enfes oluyor :) bir de bu şekilde denemenizi öneririm.

Malzemeler

§  500 gram taze barbunya
§  1 tane kuru soğan (rendelenmiş)
§  1 adet büyük boy domates (rendelenmiş)
§  Yarım çat bağdağı sıvı yağ (bunun yarısı sızma yağ kalanı da ayçiçek yağıolmalı)
§  2 tane küp şeker
§   yarım tatlı aşığı domates salçası
§  Yarım tatlı kaşığı biber salçası
§  1 tatlı kaşığı tuz
§  5 dal maydanoz


Hazırlanışı

Barbunya pilaki için geniş bir tencereye barbunyaları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirin.bu işlem barbunyanın siyahlığını almak için.

Temiz bir tencereye zeytinyağını alın ve rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşadığında tencereye rendelenmiş domatesi ekleyin ardından salçaları ekleyip biraz daha kavurun.

Ardından barbunyaları, tuzu, şekeri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 25-30 dakika orta ateşte barbunyalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. 

Afiyet olsun. J


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...