En sevdiğim:), eşimde çok sevdiği için sık sık yaparım, size de tavsiye ederim.
Malzemeler
3 adet olgun domates – soyulmuş, rendelenmiş
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın,
pirinçleri ekleyip şeker ve tuzu da ilave edip kavurmaya başlayın.
Soyulmuş domatesleri elinizle iyice
ezerek parçalayın. İyice kavurduğunuz pirince ilave edin, bir tur çevirin, tuz,
karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir
tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın
ve kenara alın.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder