Malzemeler
500 gr. yağsız dana kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su (pirinç için )
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
Kızartmak için
1.5 bardak ayçiçeği yağı
Hazırlanışı
Pirinci yıkayın.1,5 su bardağı suda yumuşayıncaya
kadar haşlayın,sonra suyunu süzün.
Soğanları
küp şeklinde ince doğrayın.Kıymayı 2 eşit parçaya ayırın.
Bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın, soğanları
pembeleştirin ve yarım kıymayı ilave ederek kavurun.
Maydanozu çok ince kıyın.
Kavrulan kıymayı soğuduktan sonra, kalan çiğ
kıyma,haşlanmış pirinç,maydanoz,karabiber,tuz, ve yenibahar ekleyerek
iyice yoğurun.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve
ıslattığınız avucunuzda yuvarlayın. Yassılaştırarak oval köfteler yapın.
Tüm
köfteleri bitirdikten sonra once una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp ,orta
kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Soğuk
olarak servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder