7 Aralık 2014 Pazar

İç Pilav

pilav

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 tutam yenibahar
1 tutam çam fıstığı
1 tutam kuşüzümü
3 su bardağı kaynar su
5-6 dal dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Yağsız tencereye fıstıkları atıp kavurun, tencerenize tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
Yağ eridiğinde pirinçleri ekleyip kavurun.
Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ekleyip kavurun, suyunu verin ve çektiğinde dinlendirin.
Afiyet Olsun


Yasemin Pilavı

pilav,yasemin princi

Malzemeler

2 su bardağı yasemin pirinci 
2 diş sarımsak
1 tutam kimyon
2 yemek kaşığı soya sos
1 tutam karabiber
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
650 ml. tavuk suyu


Hazırlanışı
Pirinç hariç tüm malzemeyi ( sarımsak, kimyon, soya sos, tuz, karabiber, tereyağı ) tencereye koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca pirinçleri içine atın, karıştırın ve kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çektiğinde içinden sarımsakları çıkarın.
Dinlendirin ve servis edin.

Afiyet Olsun.




Fırında Levrek

levrek,balık
Malzemeler

2 adet Levrek
4 adet defneyaprağı
1 adet limon
3 adet patates
2-3 diş sarımsak
10 adet cherry domates
3 tane domates rende
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı

Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri dizin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defneyapraklarını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.

Afiyet Olsun.
.


Soslu Izgara Palamut

palamut,soslu palamut,ızgara palamut,balık

Malzemeler

1 adet Palamut (iri boy)
1 tatlı kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
1 çay bardağı Sıvıyağ
 
Sos Malzemeleri


2-3 dal biberiye
3 dal taze kekik
3 dal fesleğen
3 dal maydanoz
3 dal kişniş
3 dal nane
1 adet limon suyu
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

 
Garnitür için Malzemeler


1 bağ roka
1 adet limon


Hazırlanışı
Yıkanmış ve suyu süzülmüş balığı fileto şeklinde dilimleyin. Balıkları tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Dolaptan çıkarttığınız balığı izli tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin ve servis tabağına alın.
Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın. Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin.

Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin.

Afiyet Olsun.

Güveçte Kuzu Kapama

güveç,kuzu kapama


Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Yarım demet marul
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
3 Adet milföy hamuru
1 bardak su


Hazırlanışı

İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini çok az suda 15 dakika kadar haşlayın
Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı, marulu ve dereotunu temizleyip yıkayın ve süzün ve iri parcalar halinde doğrayın
Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı, marul ve dereotunun yarısı ile örtün. Haşlanmış etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan yeşilliklerle güvecin tepesine kadar üstünü kapatın
Etin haşlama suyundan güvecin icine dökün
Güveci ocağın üzerinde orta ateşte 3-5 dakika kadar ısıtın
3 adet milföy hamurunu ucuca birbirine ekleyerek güvecin ağzını kapatacak dikdörtgen bir form elde edin. Dikdörtgenin kısa kenarindan bıçağınız ile 4 şerit kesin,
Milföy hamurunu güvecin üzerine kapatın. Hamurunuz güvecin içine girecek, kenarları içine doğru kıvrılacak, Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine hayal gücünüzle süslediğiniz şekilde yerlestirin, bıçağınızla hamurun üzerinde küçük izler verin ve 180 derecelik firinda 30 – 40 dakika kadar pişirin

Afiyet Olsun

İzmir Köfte

köfte
Malzemeler

500 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3-4 adet patates
4-5 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
 Sıvı yağ

Hazırlanışı

Kıymanın içerisine, rendelenmiş soğanı, yumurtayı , ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Avucunuzla yuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde yarım santim inceliğinde kesin.Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesleri kızartın.Aynı yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürün.Dikdörtgen bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin. Aralara sivri biberleri koyun. Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu su ile karıştırarak dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip,sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.




5 Aralık 2014 Cuma

İç Pilavlı Kaburga Dolması

iç pilav,kaburga dolması

Malzemeler

1 adet 6-8 kalemlik kuzu kaburga. (Dolgun etli ve sırt yağı üzerinde)

1 adet iri soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu + 2 su bardağı et suyu
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kahve fincanı kabuksuz badem
3 yemek kaşığı tereyağı + 3 yemek kaşığı tereyağı

Et marinesi

1 arpacık soğan
1 çay kaşığı kimyon
2 tutam tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Etin marinesi için, soğanı, kimyonu, tuzu, karabiberi, yoğurdu ve zeytinyağını robot yardımıyla iyice karıştırın. Kaburganın bir tarafından kemik ile et arasına, etin kenarlarını kemikten ayırmadan keskin bir bıçak ile derin bir cep açın.
Et marinatı ile etin tüm dış yüzeyini iyice kaplayın. Buzdolabında bekletirken, iç malzemesini hazırlayın. 1 adet soğanı ince küp küp kesin, 3 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar çevirin.
Bademleri soğana ekleyip kavurun.
Baharatlarını ekleyin, 3-4 dakika kavurun. Daha sonra pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 12 dakika pişirin.
Pişirmenin yarısında, etin içini dolduracak kadarını ayırın. Kalanı piştikten sonra demlenmesi için 20 dakika kapağı kapalı olarak bekletin.
Eti buzdolabından çıkarın, cebin içini tuzlayın ve pilavla doldurun. Aşırı doldurmamaya ama boş da bırakmamaya özen gösterin. Etin açık kenarını büyük bir iğne ve fırın ipi kullanarak dikin.
Orta ateşte, 3 kaşık tereyağını derin bir tencerede eritin, hafif kızınca kaburganın önce etli tarafını, ardından temas edebilecek her yüzeyini tereyağında biraz renk alana kadar soteleyin.
Bu işlem bittikten sonra tencerenin dibine 2 bardak et suyu ekleyin, kapağını kapatıp 1 saat bir tarafını 1 saat diğer tarafını çevirip pişirin.
Et liğme liğme olacak kıvama geldiğinde servise hazırdır.
Arzu ederseniz fırında 5 dakika tutup üzerini kızartabilirsiniz.
Servis ederken dikişleri alın, kemikleri çıkartın ve iç pilavın üzerinde sunum yapın.

Afiyet Olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...