Malzemeler
1 adet 6-8 kalemlik kuzu kaburga. (Dolgun etli ve sırt yağı üzerinde)
1 adet iri soğan
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu + 2 su
bardağı et suyu
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kahve fincanı kabuksuz badem
3 yemek kaşığı tereyağı + 3 yemek
kaşığı tereyağı
Et marinesi
1 arpacık soğan
1 çay kaşığı kimyon
2 tutam tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Etin marinesi için, soğanı,
kimyonu, tuzu, karabiberi, yoğurdu ve zeytinyağını robot yardımıyla iyice
karıştırın. Kaburganın bir tarafından kemik ile et arasına, etin kenarlarını
kemikten ayırmadan keskin bir bıçak ile derin bir cep açın.
Et marinatı ile etin tüm dış yüzeyini
iyice kaplayın. Buzdolabında bekletirken, iç malzemesini hazırlayın. 1 adet
soğanı ince küp küp kesin, 3 yemek kaşığı tereyağında pembeleşene kadar
çevirin.
Bademleri soğana ekleyip kavurun.
Baharatlarını ekleyin, 3-4 dakika
kavurun. Daha sonra pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin. Sıcak et suyunu
ekledikten sonra kısık ateşte 12 dakika pişirin.
Pişirmenin yarısında, etin içini
dolduracak kadarını ayırın. Kalanı piştikten sonra demlenmesi için 20 dakika
kapağı kapalı olarak bekletin.
Eti buzdolabından çıkarın, cebin
içini tuzlayın ve pilavla doldurun. Aşırı doldurmamaya ama boş da bırakmamaya
özen gösterin. Etin açık kenarını büyük bir iğne ve fırın ipi kullanarak dikin.
Orta ateşte, 3 kaşık tereyağını
derin bir tencerede eritin, hafif kızınca kaburganın önce etli tarafını,
ardından temas edebilecek her yüzeyini tereyağında biraz renk alana kadar
soteleyin.
Bu işlem bittikten sonra
tencerenin dibine 2 bardak et suyu ekleyin, kapağını kapatıp 1 saat bir
tarafını 1 saat diğer tarafını çevirip pişirin.
Et liğme liğme olacak kıvama
geldiğinde servise hazırdır.
Arzu ederseniz fırında 5 dakika
tutup üzerini kızartabilirsiniz.
Servis ederken dikişleri alın,
kemikleri çıkartın ve iç pilavın üzerinde sunum yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder