5 Aralık 2014 Cuma

Soslu Antrikot

SOSLU ANTRİKOT,BÜTÜN ANTRİKOT

İşte size en sevdiğim lezzet olan antrikot tarifi, mutlaka denemelisiniz, oldukça lezzetli oluyor benden söylemesi :)

Malzemeler ( 6-7 kişilik )

1,5 kg. bütün antrikot

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber



Sos için Malzemeler



6 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı balzamik sirke
2 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı dijon hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber


Hazırlanışı

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Etin her tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle baharatlayın.
Sapı fırına dayanıklı tavayı ocağa koyup ısıtın. Tava iyice kızınca, eti yavaşça tavaya bırakın ve her tarafını kahverengileşinceye kadar mühürleyin. Sonra tavayı etle beraber, ısıttığınız fırına alın ve 25-30 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda ince doğradığınız soğanları etin kenarlarına dağıtın ve tekrar 5-10 dakika soğanlar karamelize oluncaya kadar pişirin. ( soğanların yanmamasına özellikle dikkat edin. ) Bu süre orta az pişmiş et için gerekli olan süredir. Bu süreyi eti nasıl seviyorsanız arttırabilirsiniz. Soğanları koyma işlemini son 5-10 dakikaya göre ayarlayabilirsiniz.
Etiniz piştikten sonra tavayı fırından çıkarın ve eti en az 10 dakika dinlendirmek üzere kenara alın. Tavayı soğanlarla birlikte tekrar ocağa alın ve balsamik sirkeyi ekleyerek soteleyin. Unu ilave edin. Tavuk suyunu ekleyerek unun topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve biraz buharlaşana kadar 3-5 dakika kaynatın. Sonra ateşi kısın, hardalı ve tereyağını ekleyin.tuz ve karabiberle baharatlandırın. 1-2 dakika sonra ateşi kapatın.

Eti dilimleyerek sosla beraber servis edin.

Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...