7 Aralık 2014 Pazar

İzmir Köfte

köfte
Malzemeler

500 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3-4 adet patates
4-5 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
 Sıvı yağ

Hazırlanışı

Kıymanın içerisine, rendelenmiş soğanı, yumurtayı , ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.İyice yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Avucunuzla yuvarlak şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde yarım santim inceliğinde kesin.Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesleri kızartın.Aynı yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürün.Dikdörtgen bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin. Aralara sivri biberleri koyun. Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu su ile karıştırarak dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip,sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...