Malzemeler
500 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 yumurta
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3-4 adet patates
4-5 sivri biber
1 çay bardağı domates suyu
1 çay bardağı su
Sıvı yağ
Hazırlanışı
Kıymanın içerisine, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ,
ufalanmış ekmek içini,tuz,karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.İyice
yoğurduktan sonra 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Avucunuzla yuvarlak
şekil vererek bir parmak kalınlığına getirin.
Patatesleri soyup, köfte büyüklüğünde yarım santim
inceliğinde kesin.Bir tavada sıvı yağı kızdırarak patatesleri kızartın.Aynı
yağda köfteleri kızartarak yağını havlu kağıt yardımıyla süzdürün.Dikdörtgen
bir kaba bir patates,bir köfte olmak üzere dik olarak dizin. Aralara sivri
biberleri koyun. Üzerine 1 çay bardağı domates suyunu su ile karıştırarak
dökün.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip,sıcak olarak
servis edin.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder