7 Aralık 2014 Pazar

Güveçte Kuzu Kapama

güveç,kuzu kapama


Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Yarım demet marul
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
3 Adet milföy hamuru
1 bardak su


Hazırlanışı

İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini çok az suda 15 dakika kadar haşlayın
Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı, marulu ve dereotunu temizleyip yıkayın ve süzün ve iri parcalar halinde doğrayın
Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı, marul ve dereotunun yarısı ile örtün. Haşlanmış etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan yeşilliklerle güvecin tepesine kadar üstünü kapatın
Etin haşlama suyundan güvecin icine dökün
Güveci ocağın üzerinde orta ateşte 3-5 dakika kadar ısıtın
3 adet milföy hamurunu ucuca birbirine ekleyerek güvecin ağzını kapatacak dikdörtgen bir form elde edin. Dikdörtgenin kısa kenarindan bıçağınız ile 4 şerit kesin,
Milföy hamurunu güvecin üzerine kapatın. Hamurunuz güvecin içine girecek, kenarları içine doğru kıvrılacak, Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine hayal gücünüzle süslediğiniz şekilde yerlestirin, bıçağınızla hamurun üzerinde küçük izler verin ve 180 derecelik firinda 30 – 40 dakika kadar pişirin

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...