Malzemeler
1
kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Yarım demet marul
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
3 Adet milföy hamuru
1 bardak su
Hazırlanışı
İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini çok
az suda 15 dakika kadar haşlayın
Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev
olarak kesin. Pazıyı, marulu ve dereotunu temizleyip yıkayın ve süzün ve iri
parcalar halinde doğrayın
Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin.
Üzerini pazı, marul ve dereotunun yarısı ile örtün. Haşlanmış etleri pazıların
üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan yeşilliklerle güvecin
tepesine kadar üstünü kapatın
Etin haşlama suyundan güvecin icine dökün
Güveci ocağın üzerinde orta ateşte 3-5 dakika kadar
ısıtın
3 adet milföy hamurunu ucuca birbirine ekleyerek
güvecin ağzını kapatacak dikdörtgen bir form elde edin. Dikdörtgenin kısa
kenarindan bıçağınız ile 4 şerit kesin,
Milföy hamurunu güvecin üzerine kapatın. Hamurunuz
güvecin içine girecek, kenarları içine doğru kıvrılacak, Kestiğiniz şeritleri
hamurun üzerine hayal gücünüzle süslediğiniz şekilde yerlestirin, bıçağınızla
hamurun üzerinde küçük izler verin ve 180 derecelik firinda 30 – 40 dakika
kadar pişirin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder