7 Aralık 2014 Pazar

Fırında Levrek

levrek,balık
Malzemeler

2 adet Levrek
4 adet defneyaprağı
1 adet limon
3 adet patates
2-3 diş sarımsak
10 adet cherry domates
3 tane domates rende
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı

Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri dizin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defneyapraklarını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.

Afiyet Olsun.
.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...