22 Aralık 2014 Pazartesi

Yeşil Mercimek Piyazı

piyaz,mercimek,yeşil mercimek,meze

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek, 2 orta boy domates, 4 taze soğan, yarım demet maydanoz,2 adet sivri biber, 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak.

Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayın, üzerine mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın, süzün. Süzülen mercimeğe hemen zeytinyağını döküp karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer yandan domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Sapı ve tohumları çıkarılmış sivri biberler ile taze soğanların beyaz kısımlarını ince halkalar şeklinde doğrayın, maydanozu kıyın. Mercimekler ve hazırlanmış sebzeleri tuz ilave ederek karıştırın, servis yapmadan kısa bir süre önce limon suyunu ilave edin ve sofraya getirin. Turşu kullnabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az tuz ve limon suyu koymak gerekecektir.
Afiyet Olsun.


Havuç Mücveri

havuç,mücver


Malzemeler

3 adet orta boy havuç, 2 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı un, ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı yağ.

Hazırlanışı
Havuçları yıkayın ve Kazıyın.Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın.dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın.
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un,dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kâğıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

15 Aralık 2014 Pazartesi

Güldür Güşdür oyuncusu Bilal'den sizlere yeni yıl mesajı...


Sizlere Güldür Güldür  ekibinin canlandırdığı her karakterle sahnede devleşen ve fenomen olan başarılı İsmi Bilal'den (Onur Buldu) yılbaşı mesajı var :)

Ben ve eşim onu çok seviyoruz ailemizden biri gibi beni kırmadı ve sizlere yeni yıl dileğinde bulundu, merak ediyorsanız videoyu izleyin:) sizde buradan kendisine mesaj gönderebilirsiniz, okuyunca mutlu olacaktır...

Lucy


Bu film her daim hep sorgulayıp durduğum bu konuya tercüman oldu, konu neden beynimizin sadece yüzde onunu kullandığımız, bu konu eşimle aramızda espri konusudur çünkü eşim hiper aktif ve küçükken doktorların teşhisiyle iq sünün yüksek olduğu anlaşılmış bu nedenle eşime beyninin yüzde kaçını kullandığıyla ilgili takılırımJ

Sürekli gelişim kaydeden bir mikroskobik varlıklarız. Yeterince geliştik mi ve gelişim nereye kadar sürecek…

Zaman kavramı olmayan bir ortamda maddenin barınmasının imkansız olduğu bir ortamda , ZAMAN kavramını da yaratan büyük bir GÜCE işaret eden güzel bir başyapıt, filmi İzlerken büyülendim, izlemediyseniz hadi durmayın ibir an önce izleyin derim J

Keyifli Seyirler.





14 Aralık 2014 Pazar

Mantar Salatası

mantar,salata


Malzemeler

500 gram kültür mantarı, yarım limon, 1 küçük havuç, 2-3 taze soğan, 1 kırmızı dolmalık biber, 2 adet küçük salatalık turşusu, l/4demet dereotu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz.

Arzunuza göre içerisine mısır çekirdeksiz yeşil zeytin vs. ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

Mantarların üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin, iyice yıkayın, saplarının rengi solmuş uçlarını kesip atın, büyük mantarları dörde, küçük mantarları ikiye bölün, tuzlu ve yarım limon sıkacağınız kaynar suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Havucu yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın. Taze soğanın püskülünü kesin, dış kabuğunu soyun, 1-2 santim uzunluğunda verev doğrayın. Kırmızı dolmalık biberin sapını kesin, çekirdeklerini atın, uzunlamasına ikiye bölün, yarim santim eninde şeritler halinde kesin. Salatalık turşuları yuvarlak doğrayın, dereotunu yıkayın, kalın dallarını atın, yapraklarını doğrayın. Hazırlamış olduğunuz bütün malzemeleri salata kabında karıştırın, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırıp servis edin.
Afiyet Olsun.

Karnıbahar Mücveri



Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar, 1 tatlı kaşığı sirke, 7 adet taze soğan, 2-3 yemek kaşığı un, yarım demet dereotu, 1 yumurta, karabiber, kızartma için sıvı yağ.

Hazırlanışı
Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın. Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. İçinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Karnıbaharı süzün ve çatalla ezin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın. Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, tuz ve karnıbahar ezmesini katın. Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.


Humus

meze


Malzemeler

250 gram nohut, 1 orta boy soğan, 5 yemek kaşığı tahin, 3 diş ezilmiş sarmısak, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz.

Hazırlanışı

Nohutu 10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun, bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin. Nohutları üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, yumuşayıp ince dış kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar haşlayın, süzün, soğanı atın. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklanırınızla kabuklarını soyun, mutfak robotu ile un haline getirin. Çukur bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kimyonu iyice karıştırın, tuzunu ayarlayın, nohuda ilave edin, tekrar karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin. Sarımsak ve kimyon miktarlarını ağız tadınıza göre, kıvamını da su ilave ederek son karıştırma sırasında ayarlayabilirsiniz.
 Afiyet Olsun.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...