Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek, 2 orta boy
domates, 4 taze soğan, yarım demet maydanoz,2 adet sivri biber, 3 yemek kaşığı
sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak.
Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayın, üzerine
mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine
kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri
yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın, süzün. Süzülen mercimeğe
hemen zeytinyağını döküp karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer yandan
domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Sapı ve tohumları
çıkarılmış sivri biberler ile taze soğanların beyaz kısımlarını ince halkalar
şeklinde doğrayın, maydanozu kıyın. Mercimekler ve hazırlanmış sebzeleri tuz
ilave ederek karıştırın, servis yapmadan kısa bir süre önce limon suyunu ilave
edin ve sofraya getirin. Turşu kullnabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az tuz
ve limon suyu koymak gerekecektir.
Afiyet Olsun.