Malzemeler
1
adet küçük boy karnıbahar, 1 tatlı kaşığı sirke, 7 adet taze soğan, 2-3 yemek
kaşığı un, yarım demet dereotu, 1 yumurta, karabiber, kızartma için sıvı yağ.
Hazırlanışı
Karnıbaharın
yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın. Zedelemeden
3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. İçinde tuz ve sirke bulunan
kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Karnıbaharı
süzün ve çatalla ezin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve
ince halkalar halinde doğrayın. Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince
kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, tuz ve karnıbahar ezmesini katın.
Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın. Kağıt mutfak
peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder