14 Aralık 2014 Pazar

Karnıbahar Mücveri



Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar, 1 tatlı kaşığı sirke, 7 adet taze soğan, 2-3 yemek kaşığı un, yarım demet dereotu, 1 yumurta, karabiber, kızartma için sıvı yağ.

Hazırlanışı
Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın. Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. İçinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Karnıbaharı süzün ve çatalla ezin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın. Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, tuz ve karnıbahar ezmesini katın. Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...