Malzemeler
500
gram kültür mantarı, yarım limon, 1 küçük havuç, 2-3 taze soğan, 1 kırmızı
dolmalık biber, 2 adet küçük salatalık turşusu, l/4demet dereotu, 2 yemek
kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz.
Arzunuza göre içerisine mısır çekirdeksiz yeşil zeytin vs. ekleyebilirsiniz.
Hazırlanışı
Mantarların
üzerindeki çamur ve toprakları elinizle ovarak temizleyin, iyice yıkayın,
saplarının rengi solmuş uçlarını kesip atın, büyük mantarları dörde, küçük
mantarları ikiye bölün, tuzlu ve yarım limon sıkacağınız kaynar suda 15 dakika
haşlayın ve süzün. Havucu yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda
yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın. Taze soğanın
püskülünü kesin, dış kabuğunu soyun, 1-2 santim uzunluğunda verev doğrayın.
Kırmızı dolmalık biberin sapını kesin, çekirdeklerini atın, uzunlamasına ikiye
bölün, yarim santim eninde şeritler halinde kesin. Salatalık turşuları yuvarlak
doğrayın, dereotunu yıkayın, kalın dallarını atın, yapraklarını doğrayın.
Hazırlamış olduğunuz bütün malzemeleri salata kabında karıştırın, zeytinyağı ve
limon suyunu ekleyin, tekrar karıştırıp servis edin.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder