Malzemeler
250
gram nohut, 1 orta boy soğan, 5 yemek kaşığı tahin, 3 diş ezilmiş sarmısak, 3
yemek kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay
kaşığı kırmızı pul biber, tuz.
Hazırlanışı
Nohutu
10 saat süre ile tuzlu soğuk suda bırakın, süzün. Soğanın kabuklarını soyun,
bütün olarak önceden ıslatılmış nohut ile birlikte bir tencereye yerleştirin.
Nohutları üç parmak geçecek kadar soğuk su ile bir tatlı kaşığı tuz ekleyin,
yumuşayıp ince dış kabukları soyulmaya başlayıncaya kadar haşlayın, süzün,
soğanı atın. Nohutlar soğuduktan sonra parmaklanırınızla kabuklarını soyun, mutfak
robotu ile un haline getirin. Çukur bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, limon
suyu ve kimyonu iyice karıştırın, tuzunu ayarlayın, nohuda ilave edin, tekrar
karıştırıp yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve
kırmızı biber gezdirin. Sarımsak ve kimyon miktarlarını ağız tadınıza göre,
kıvamını da su ilave ederek son karıştırma sırasında ayarlayabilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder