14 Aralık 2014 Pazar

Fasulye Ezmesi

meze,fasulye,ezme


Bu tarifi mutlaka misafir davetinizde menünüze dahil etmelisiniz, tadı enfes oluyor ve misafirleriniz sizden tarifini istiyor J

Malzemeler

1 su bardağı kuru fasulye, 3 yemek kaşığı tahin, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz


Hazırlanışı

Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın. Haşlama suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyelerin kabukları ayrışmaya başlayınca süzün, soğuduktan sonra havan veya mutfak robotu ile iri taneli un haline getirin. Haşlanmış, soyulmuş, ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, rendelenmiş sarmısak, limon suyu ile karıştırın, tuzunu kontrol edin, yayvan bir tabağa alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...