Bu
tarifi mutlaka misafir davetinizde menünüze dahil etmelisiniz, tadı enfes
oluyor ve misafirleriniz sizden tarifini istiyor J
Malzemeler
1
su bardağı kuru fasulye, 3 yemek kaşığı tahin, 2 diş sarımsak, 3 yemek kaığı
limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, tuz
Hazırlanışı
Fasulyeleri
bir gece önceden ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın. Haşlama
suyunu dökün, fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı
kaşığı tuz koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fasulyelerin kabukları ayrışmaya
başlayınca süzün, soğuduktan sonra havan veya mutfak robotu ile iri taneli un
haline getirin. Haşlanmış, soyulmuş, ezilmiş fasulyeleri bir kapta tahin, rendelenmiş
sarmısak, limon suyu ile karıştırın, tuzunu kontrol edin, yayvan bir tabağa
alın. Servis yaparken üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirin.
Afiyet
Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder