Malzemeler
3 adet orta boy havuç, 2 adet taze
soğan, 1 yemek kaşığı un, ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı
yağ.
Hazırlanışı
Havuçları yıkayın ve Kazıyın.Rendeleyin.
Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde
doğrayın.dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın.
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan,
un,dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur
haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe
bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kâğıt peçetede
fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt ile ikram
edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder