22 Aralık 2014 Pazartesi

Havuç Mücveri

havuç,mücver


Malzemeler

3 adet orta boy havuç, 2 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı un, ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı yağ.

Hazırlanışı
Havuçları yıkayın ve Kazıyın.Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın.dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın.
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un,dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kâğıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...