5 Aralık 2014 Cuma

Soslu Antrikot

SOSLU ANTRİKOT,BÜTÜN ANTRİKOT

İşte size en sevdiğim lezzet olan antrikot tarifi, mutlaka denemelisiniz, oldukça lezzetli oluyor benden söylemesi :)

Malzemeler ( 6-7 kişilik )

1,5 kg. bütün antrikot

2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber



Sos için Malzemeler



6 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı balzamik sirke
2 bardak tavuk suyu
2 yemek kaşığı dijon hardal
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber


Hazırlanışı

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Etin her tarafını zeytinyağı, tuz ve karabiberle baharatlayın.
Sapı fırına dayanıklı tavayı ocağa koyup ısıtın. Tava iyice kızınca, eti yavaşça tavaya bırakın ve her tarafını kahverengileşinceye kadar mühürleyin. Sonra tavayı etle beraber, ısıttığınız fırına alın ve 25-30 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda ince doğradığınız soğanları etin kenarlarına dağıtın ve tekrar 5-10 dakika soğanlar karamelize oluncaya kadar pişirin. ( soğanların yanmamasına özellikle dikkat edin. ) Bu süre orta az pişmiş et için gerekli olan süredir. Bu süreyi eti nasıl seviyorsanız arttırabilirsiniz. Soğanları koyma işlemini son 5-10 dakikaya göre ayarlayabilirsiniz.
Etiniz piştikten sonra tavayı fırından çıkarın ve eti en az 10 dakika dinlendirmek üzere kenara alın. Tavayı soğanlarla birlikte tekrar ocağa alın ve balsamik sirkeyi ekleyerek soteleyin. Unu ilave edin. Tavuk suyunu ekleyerek unun topaklanmaması için hızlıca karıştırın ve biraz buharlaşana kadar 3-5 dakika kaynatın. Sonra ateşi kısın, hardalı ve tereyağını ekleyin.tuz ve karabiberle baharatlandırın. 1-2 dakika sonra ateşi kapatın.

Eti dilimleyerek sosla beraber servis edin.

Afiyet Olsun.



Tas Kebabı

kebap,et,yemek

Malzemeler

500 gr. dana kuşbaşı

1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
2 diş sarımsak
1 adet domates – kabukları soyulmuş ve rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı et suyu
1,5 su bardağı su
Tuz ve karabiber


Hazırlanışı

Tencereye zeytinyağını ilave edin, kızınca etleri ilave edip her yeri renk alıncaya kadar kavurun.
Sırayla biber, soğan ve sarımsağı ekleyin ve soteleyin.
Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
Rendelediğiniz domatesi ve domates ve biber salçasını ekleyin
Et suyunu ve suyu ilave edin.
Suyu tamamen çekmeye yakın etlerin piştiğinden emin olun, pişmemişse biraz daha su ilave edin.
Etler tamamen piştiğinde tuz ve karabiberi ekleyin karıştırın.
Afiyet Olsun.


YAŞAM DERGİSİ: Haşlama Tarifi

YAŞAM DERGİSİ: Haşlama Tarifi: Malzemeler 3 adet incik 4 adet patates 3 adet havuç 4 su bardağı su Tuz Karabiber 2-3 dal dereotu 2 diş sarımsak ...

Haşlama Tarifi

incik

Malzemeler


3 adet incik
4 adet patates
3 adet havuç
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2-3 dal dereotu
2 diş sarımsak
½ adet limon suyu



Meyane için Malzemeler



1 yemek kaşığı un
½ su bardağı soğuk su


İncikleri derin tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyip pişirin. Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyiniz. Tuzu ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakınız. En son iki diş sarımsak ve yarım limon suyunu ilave edip karıştırınız.
Meyane için unu su ile karıştırıp incik tenceresine alın ve kaynatın, kıvam alınca altını kapatın. Sıcak olarak servis edin. Son olarak arzuya göre üzerine dereotu serperek süsleyin.

Afiyet Olsun.


3 Aralık 2014 Çarşamba

Bir Gün Siz de Engelli Olabilirsiniz.



Bugün Dünya Engelliler Günü. 
Ülkemizdeki 8.5 milyon engelli hak ettikleri önemi göremiyorlar. 
Unutmayın, yarın siz de engelli olabilirsiniz.


2 Aralık 2014 Salı

Bahçe şehir Sosyete Pazarı - Pazartürk



pazar,bahçeşehir

Bugün sizlere yaşadığım sem olan Bahçe şehir de Cumartesi ve Salı günleri kuruan semt pazarını tanıtmak istedim.  Bahçe şehir’de 35 bin metre kare alan üzerine kurulu, 17 bin metre kare alana sahip Pazartürk’te tekstil ve gıda ürünlerinin bulunduğu pazarda merkezi müzik yayını ve otopark da bulunuyor.

Ben salamura yaprağımı, elde ev hanımlarının hazırlayıp sattığı biber ve domates salçamı, organik yumurtamı ve köyden getirilen tereyağımı buradan alıyorum, çoğu ürünler organik ve doğal üstelik pahalıda değil.
Pazarın düzenli oluşu rahat gezme olanağı sağlıyor, tekerlekli araç alıp poşetlerinizi o araca koyabiliyorsunuz, biz otoparkta aracımızın bagajına poşetleri koyup aracı yerine bırakıyoruz.

Eğer görmediyseniz organik ürünler için gitmenizi tavsiye ederim, gezerken acıkırsanız pazarın bir bölümünde ev hanımları yöresel yemekler hazırlayıp satıyor her yöreden tatlar var orada masaya oturup hem dinlenir hem de muhteşem tatları deneyebilirsiniz. J




Kabune Pilavı

pilav,ısparta,etli pilav,ısparta

Bugün paylaşacağım tarif Isparta yöresinin meşhur yemeği Kabune Pilavı. Bu tarifi bugün bir yemek kanalında izledim Ispartada bir ahçı yaptı enfes görünüyordu ben de deneyeceğim ve misafir menüme ekleyeceğim. Nolmal de herkes klasik pilav yapar ama özel günlerde bu tarz tarifler hem göze hem de damağa hitap eder. Bu tarif Isparta da düğünlerde ve özel günlerde mutlaka yapılırmış.

Malzemeler

. 1 kilo dana eti
. 3 su bardağı et suyu
. Yarım limon suyu
. 2 su bardağı baldo pirinç
. 1 su bardağı haşlanmış nohut
. 1 adet büyük boy kuru soğan
. 1 tatlı kaşığı tuz
. Karabiber, tereyağı


Yapılışı
Tencerede bir bütün soğanı ve dana etlerini ekleyerek haşlayın.
Haşlanan etleri didikleyip ayırın. Suyunu dökmeyin pilava kullanacaksınız.
1 adet kuru soğanı ince ince doğrayın.
 Tencereye sırayla doğranmış soğanı, didiklenmiş etleri, nohutu ve primci döşeyin. Ardından tereyağ parçalarını eklerin, baharatlarını kattıktan sonra et suyunu ilave edin, son olarakta limon suyunu ekleyin.
Pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Sonra 20 dk kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...