Malzemeler
3 adet incik
4 adet patates
3 adet havuç
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2-3 dal dereotu
2 diş sarımsak
½ adet limon suyu
Meyane için Malzemeler
1 yemek kaşığı un
½ su bardağı soğuk su
İncikleri derin tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyip pişirin.
Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyiniz. Tuzu ve
karabiberi ilave edip pişmeye bırakınız. En son iki diş sarımsak ve yarım limon
suyunu ilave edip karıştırınız.
Meyane için unu su ile karıştırıp incik tenceresine alın ve kaynatın, kıvam
alınca altını kapatın. Sıcak olarak servis edin. Son olarak arzuya göre üzerine
dereotu serperek süsleyin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder