5 Aralık 2014 Cuma

Haşlama Tarifi

incik

Malzemeler


3 adet incik
4 adet patates
3 adet havuç
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
2-3 dal dereotu
2 diş sarımsak
½ adet limon suyu



Meyane için Malzemeler



1 yemek kaşığı un
½ su bardağı soğuk su


İncikleri derin tencereye alıp üzerini geçinceye kadar su ekleyip pişirin. Etler iyice piştikten sonra içine havuçları ve patatesleri ekleyiniz. Tuzu ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakınız. En son iki diş sarımsak ve yarım limon suyunu ilave edip karıştırınız.
Meyane için unu su ile karıştırıp incik tenceresine alın ve kaynatın, kıvam alınca altını kapatın. Sıcak olarak servis edin. Son olarak arzuya göre üzerine dereotu serperek süsleyin.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...