18 Kasım 2014 Salı

Gezimanya Sitesinde yayınlanan Söyleşim

Merhaba arkadaşlar Türkiye'nin gezi üzerine en çok takip edilen sitesi, gezimanya.com da gezi üzerine bir söyleşim yayınlandı, benim için de keyifli bir proje oldu:) okumak isterseniz aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz...

http://gezimanya.com/Soylesiler/filiz-capan-gezmek-bana-gore-essiz-guzellikleri-kesfetmek-ve-o-kulturun-icinde-kendini
Gezmek hayatın bir parçası olmalı diyen Filiz Çapan, farklı kültürleri bulundukları ortamda yaşayarak anlayabileceğimizi düşünüyor.
GEZİMANYA.COM

16 Kasım 2014 Pazar

Ye Dua Et Sev

drama,film,sinema

Bu filmi mutlaka izlemelisiniz, filmi izlerken sizde bir içsel yolculuğa çıkıp farkında lığa varabiliyorsunuz, filmde bir kelime seçiliyor kendini tanımlama için bende seçtim dinginlik ti benim adım:)



14 Kasım 2014 Cuma

Pancar Salatası

pancar,salata,meze,ermeni mezesi

Hepinizin bildiği gibi pancarın faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez, salata ve meze olarak çeşitli şekillerde yapılır, misafir davetlerinizde şık bir sunumla yıldızı kapabilir :) ben çok sevdiğim için beğeneceğiniz bir tarifi paylaşıyorum...

Malzemeler

1 kg. Pancar
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı limon tuzu
3 çorba kaşığı sirke
6 diş sarımsak


Hazırlanışı

1 kg. orta boy beresiz pancarın kök ve saplarını kesin. Su dolu bir kaba koyun ve bir saat bekletin. Su altında çamurlarını temizleyin. Düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ekleyip 7 dakika kadar oişirin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyup dilim dilim doğrayın. Düdüklüdeki suya şekeri, tuzu, limon tuzunu, sirke ve dövülmüş sarımsakları koyun, tencerenin kapağı açık olarak pancarlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Pancara çatalı batırdığınızda hafif sertse ateşi kapatın. Soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun J

13 Kasım 2014 Perşembe

BIRAKMAK İSTİYORUM / EMRE ÜSTÜNUÇAR

sigara,sigara bırakma,emre üstünuçar,allen carr,psikoterapi

İşte size gururla bahsedeceğim bir film Dünyada ilk ve tek sigara bıraktıran film‘’Bırakmak İstiyorum’’ hatırlarsınız film Nisan 2014 tarihin de vizyona girmişti. Ben de Allen Carr Türkiye ailesinin bir parçası olarak gururla ve heyecanla bu projede yer aldım ve filmimizi izleyen binlerce kişi kanser çubuğundan kurtuldu.

Filmimizin Galası da muhteşem oldu, galada kimler yoktu ki, Cem yılmaz, Kenan Doğulu, Beren Saat, Şebnem Özinal, Serhat Kılıç ve daha ismini sayamadığım bir çok ünlü sevdiklerimiz ve basın bizi yalnız bırakmadılar, destek oldular onlara tekrar teşekkür ediyorum.

Bırakmak İstiyorum filmi Allen Carr Türkiye Terapisti Emre Üstünuçar’ın 10 yıllık terapistlik tecrübeleri ışığında sigara bağımlılığına tutulan bir ayna olarak gösterime sunuldu.

Allen Carr Türkiyeden ayrılmış olsam da kalbim, dileklerim ve hayallerim her daim Allen Carr ile olacak J

Bırakmak istiyorum filmini izleyemediyseniz üzülmeyin 6 saatlik terapi seansına katılarak mutlu bir sigara içmeyen olabilirsiniz, hadi artık ertelemeyin ve kanser çubuğunu bırakın…




6 Kasım 2014 Perşembe

Barbunya Pilaki

barbunya,pilaki,meze,zeytinyağlı


En sevdiğim bir zeytinyağlı çeşididir, misafir davetlerinin olmazsa olmazıdır, annem havuç ve patates eklerdi ama kayınvalidem sade yapıyor ve enfes oluyor :) bir de bu şekilde denemenizi öneririm.

Malzemeler

§  500 gram taze barbunya
§  1 tane kuru soğan (rendelenmiş)
§  1 adet büyük boy domates (rendelenmiş)
§  Yarım çat bağdağı sıvı yağ (bunun yarısı sızma yağ kalanı da ayçiçek yağıolmalı)
§  2 tane küp şeker
§   yarım tatlı aşığı domates salçası
§  Yarım tatlı kaşığı biber salçası
§  1 tatlı kaşığı tuz
§  5 dal maydanoz


Hazırlanışı

Barbunya pilaki için geniş bir tencereye barbunyaları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişirin.bu işlem barbunyanın siyahlığını almak için.

Temiz bir tencereye zeytinyağını alın ve rendelenmiş soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşadığında tencereye rendelenmiş domatesi ekleyin ardından salçaları ekleyip biraz daha kavurun.

Ardından barbunyaları, tuzu, şekeri ekleyin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 25-30 dakika orta ateşte barbunyalar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. 

Afiyet olsun. J


5 Kasım 2014 Çarşamba

Fırın Sütlaç

sütlaç,tatlı,fırında tatlı

Ben esasen klasik annemin bize yaptığı sütlacını çok seviyorum, bir misafir adavetimde fırın sütlaç denemek istedim ve çok güzel oldu, eşim de beğenince sık sık yapmaya başladım, yalnızca kız kardeşim yumurta sevmediği için bana geldiğinde yumurta eklemiyorum bu tarifeJ

Malzemeler
1 lt süt 

1 su bardağı  toz şeker(ben tatlıları çok şekerli sevmediğim için bu tarifte bardağın yarısı kadar şeker kullanıyorum.)
1 çay bardağı pirinç
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya


Hazırlanışı
*Pirinci yıkayıp 1 su bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirin

*Suyunu çeken pirince şeker ve sütü ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dk kaynatın
*yumurta sarısı ve nişastayı az su ile karıştırın, kaynayan sütün içine katıp karıştırın.
*1,2 taşım kaynadıktan sonra vanilyayı ilave edip ocağı kapatın.
*sıcak sütlacı güveç kaplarına boşaltıp, fırın tepsisine dizin.
*tepsinin yarısını soğuk su ile doldurun
*önceden ısıtılmış fırının üst rafında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Afiyet Olsun J


Paçanga Böreği

paçanga,börek



Paçanga böreğini çok severim ve misavir davetlerimde mutlaka menüme eklerim. Ben kayınvalidem usulü yapmayı tercih ediyorum böylesi daha lezzetli oluyor, kaşar peyniri yerine dil peyniri tercih ediyoruz.


Malzemeler

3 adet günlük taze yufka
1 paket dil peyniri
12 dilim pastırma (çemeni ayıklanmış)
5-6 adet sivri biber veya çarliston biber
1 adet büyük boy domates
Kızartmak için 1 su bardağı kadar sıvı yağı.


Hazırlanışı

Yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz. Büyük üçgen olacak şekilde.
Dil peynirini ince ve uzun şerit halinde dilimliyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyup aynı şekilde küçük küpler halinde keselim.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, domates ve biberleri bir dakika kadar çevirip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Yufkanın geniş tarafının üç parmak kadar aşağısına sırayla bir dilim dil peynirini, bir dilim pastırmayı, soğumuş biber ve suyu süzülüş domates koyup sarıyoruz. Yufkanın ucunu hafif su ile ıslatıp yapıştıralım ki kızarırken açılmasın.

Böreğinizin yağ çekmemesi için yağ kızgın olduktan sonra böreğinizi kızartın. Aksi halde çok fazla yağ emecektir. Her iki tarafını kızartıp havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcakken servis edin. 

Afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...