Hepinizin bildiği gibi pancarın faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez, salata ve meze olarak çeşitli şekillerde yapılır, misafir davetlerinizde şık bir sunumla yıldızı kapabilir :) ben çok sevdiğim için beğeneceğiniz bir tarifi paylaşıyorum...
Malzemeler
1 kg. Pancar
2 tatlı
kaşığı toz şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
Yarım çay
kaşığı limon tuzu
3 çorba
kaşığı sirke
6 diş
sarımsak
Hazırlanışı
1 kg. orta
boy beresiz pancarın kök ve saplarını kesin. Su dolu bir kaba koyun ve bir saat
bekletin. Su altında çamurlarını temizleyin. Düdüklü tencereye koyup üzerini
örtecek kadar su ekleyip 7 dakika kadar oişirin. Hafif soğuyunca kabuklarını
soyup dilim dilim doğrayın. Düdüklüdeki suya şekeri, tuzu, limon tuzunu, sirke
ve dövülmüş sarımsakları koyun, tencerenin kapağı açık olarak pancarlarla
birlikte kısık ateşte kaynatın. Pancara çatalı batırdığınızda hafif sertse
ateşi kapatın. Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder