14 Kasım 2014 Cuma

Pancar Salatası

pancar,salata,meze,ermeni mezesi

Hepinizin bildiği gibi pancarın faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez, salata ve meze olarak çeşitli şekillerde yapılır, misafir davetlerinizde şık bir sunumla yıldızı kapabilir :) ben çok sevdiğim için beğeneceğiniz bir tarifi paylaşıyorum...

Malzemeler

1 kg. Pancar
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı limon tuzu
3 çorba kaşığı sirke
6 diş sarımsak


Hazırlanışı

1 kg. orta boy beresiz pancarın kök ve saplarını kesin. Su dolu bir kaba koyun ve bir saat bekletin. Su altında çamurlarını temizleyin. Düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ekleyip 7 dakika kadar oişirin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyup dilim dilim doğrayın. Düdüklüdeki suya şekeri, tuzu, limon tuzunu, sirke ve dövülmüş sarımsakları koyun, tencerenin kapağı açık olarak pancarlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Pancara çatalı batırdığınızda hafif sertse ateşi kapatın. Soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...