5 Kasım 2014 Çarşamba

Paçanga Böreği

paçanga,börek



Paçanga böreğini çok severim ve misavir davetlerimde mutlaka menüme eklerim. Ben kayınvalidem usulü yapmayı tercih ediyorum böylesi daha lezzetli oluyor, kaşar peyniri yerine dil peyniri tercih ediyoruz.


Malzemeler

3 adet günlük taze yufka
1 paket dil peyniri
12 dilim pastırma (çemeni ayıklanmış)
5-6 adet sivri biber veya çarliston biber
1 adet büyük boy domates
Kızartmak için 1 su bardağı kadar sıvı yağı.


Hazırlanışı

Yufkaları dört eşit parçaya bölüyoruz. Büyük üçgen olacak şekilde.
Dil peynirini ince ve uzun şerit halinde dilimliyoruz.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayalım.
Domatesin kabuğunu soyup aynı şekilde küçük küpler halinde keselim.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, domates ve biberleri bir dakika kadar çevirip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Yufkanın geniş tarafının üç parmak kadar aşağısına sırayla bir dilim dil peynirini, bir dilim pastırmayı, soğumuş biber ve suyu süzülüş domates koyup sarıyoruz. Yufkanın ucunu hafif su ile ıslatıp yapıştıralım ki kızarırken açılmasın.

Böreğinizin yağ çekmemesi için yağ kızgın olduktan sonra böreğinizi kızartın. Aksi halde çok fazla yağ emecektir. Her iki tarafını kızartıp havlu kağıt üzerine çıkartın. Sıcakken servis edin. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...