Paçanga böreğini çok severim ve misavir davetlerimde mutlaka menüme eklerim. Ben kayınvalidem usulü yapmayı tercih ediyorum böylesi daha lezzetli oluyor, kaşar peyniri yerine dil peyniri tercih ediyoruz.
Malzemeler
3 adet günlük taze yufka
1 paket dil peyniri
1 paket dil peyniri
12
dilim pastırma (çemeni ayıklanmış)
5-6
adet sivri biber veya çarliston biber
1
adet büyük boy domates
Kızartmak
için 1 su bardağı kadar sıvı yağı.
Hazırlanışı
Yufkaları
dört eşit parçaya bölüyoruz. Büyük üçgen olacak şekilde.
Dil
peynirini ince ve uzun şerit halinde dilimliyoruz.
Biberlerin
çekirdeklerini temizleyip küçük küçük doğrayalım.
Domatesin
kabuğunu soyup aynı şekilde küçük küpler halinde keselim.
Bir
tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım, domates ve biberleri bir dakika kadar
çevirip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Yufkanın
geniş tarafının üç parmak kadar aşağısına sırayla bir dilim dil peynirini,
bir dilim pastırmayı, soğumuş biber ve suyu süzülüş domates koyup sarıyoruz.
Yufkanın ucunu hafif su ile ıslatıp yapıştıralım ki kızarırken açılmasın.
Böreğinizin yağ çekmemesi için yağ kızgın olduktan sonra böreğinizi kızartın. Aksi halde
çok fazla yağ emecektir. Her iki tarafını kızartıp havlu kağıt üzerine
çıkartın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder