İşte bir Quentin Tarantino filmi, Diyaloglar biraz uzasa da güzel bir film olmuş önerebilirim...
28 Aralık 2014 Pazar
24 Aralık 2014 Çarşamba
Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi
Çok uzun bir film olması sizi düşündürmesin çünkü çok iyi bir senaryo, oyunculuk eseriyle beğeneceğiniz bir film, bence tam oscarlık ama sadece makjaj konusunda ödülü var ben çok beğendim, Benjamin'i çok sevdim...
Monako Prensesi Grace
r s
Bu film anlatılmaz izlenirken yaşanır, hem Hollywood yıldızı hem de Monako prensesi olma şerefine erişmiş güzel Grace Kelly'nin hayatını konu alan bir film, izlerken çok etkilendim Grace zekasıyla, cesaretiyle, azmiyle bütünleyici tavırlarıyla hayran olunacak bir karakter, izlenmesi gereken bir film...
22 Aralık 2014 Pazartesi
Soslu Patlıcan Kızartma
Malzemeler
3 adet patlıcan, 2 orta boy domates, 2
diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı
biber salçası, tuz, karabiber, kızartma için yağ.
Hazırlanışı
Patlıcan sapını kesin,
kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun
dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın. Domatesleri ikiye bölün,
rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, biraz tuzla havanda dövün. Biber salçasını
yarım kahve fincanı ılık suda eritin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan
dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki
taraflarını da kızartın. Önce kâğıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Fazla
yağını süzün. Sonra yayvan bir tabağa dizin. Bir sahana domates rendesi, sarımsak,
sirke, toz şeker, biber salçası, tuz ve karabiberi koyun. Bunların üzerine
patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin.
Beş dakika pişirin. Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu
dökün. Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden
kızartabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Sarımsaklı Ekmek
Sarımsaklı
ekmeği çok seviyorum, restoranlarda da ikram ediliyor ama evde yapıp yemek ayrı
bir keyif J
1.Yöntem: Bir bütün uzun
ekmek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarin, 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı
tuz, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, alüminyum mutfak folyosu.
Sarımsak havanda tuzla dövün, macun
kıvamına getirin. Ekmeği yan tarafından uzunlamasına yarın. İçine zeytinyağı
gezdirin veya margarin sürün. Ezilmiş tuzlu sarmısağı da sürüldükten sonra kırmızıbiber
serpin, sandviç gibi kapatın. Hava almayacak şekilde folyoya sarılıp ısıtılmış
fırında 15-20 dakika tutun, dilimleyip servis yapın.
2. Yöntem: Bir ekmek
(uçları kesilmiş, dilimlenmiş), margarin, 2 yemek kaşığı sarmısak tozu, 1 çay
kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik.
Ekmek dilimlerine margarin sürün,
sarmısak tozu, kırmızı biber ve kekiği ekip 5 dakika kadar fırın veya elektrik
ızgarasında tutun.
3. Yöntem: 8 dilim ekmek, 3
diş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Sarımsakları ayıklayın, havanda ezin.
Ekmek dilimlerini kızartın, ızgaradan alır almaz üzerlerine ezilmiş sarmısağı
sürün, zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber ekin, hemen servis yapın.
Afiyet Olsun.
Yeşil Mercimek Piyazı
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek, 2 orta boy
domates, 4 taze soğan, yarım demet maydanoz,2 adet sivri biber, 3 yemek kaşığı
sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak.
Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayın, üzerine
mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine
kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri
yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın, süzün. Süzülen mercimeğe
hemen zeytinyağını döküp karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer yandan
domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Sapı ve tohumları
çıkarılmış sivri biberler ile taze soğanların beyaz kısımlarını ince halkalar
şeklinde doğrayın, maydanozu kıyın. Mercimekler ve hazırlanmış sebzeleri tuz
ilave ederek karıştırın, servis yapmadan kısa bir süre önce limon suyunu ilave
edin ve sofraya getirin. Turşu kullnabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az tuz
ve limon suyu koymak gerekecektir.
Afiyet Olsun.
Havuç Mücveri
Malzemeler
3 adet orta boy havuç, 2 adet taze
soğan, 1 yemek kaşığı un, ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı
yağ.
Hazırlanışı
Havuçları yıkayın ve Kazıyın.Rendeleyin.
Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde
doğrayın.dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın.
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan,
un,dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur
haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe
bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kâğıt peçetede
fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt ile ikram
edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)