28 Aralık 2014 Pazar

Soysuzlar Çetesi


İşte bir Quentin Tarantino filmi, Diyaloglar biraz uzasa da güzel bir film olmuş önerebilirim...



24 Aralık 2014 Çarşamba

Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi


Çok uzun bir film olması sizi düşündürmesin çünkü çok iyi bir senaryo, oyunculuk eseriyle beğeneceğiniz bir film, bence tam oscarlık ama sadece makjaj konusunda ödülü var ben çok beğendim, Benjamin'i çok sevdim...



Monako Prensesi Grace

r s
Bu film anlatılmaz izlenirken yaşanır,  hem Hollywood yıldızı hem de Monako prensesi olma şerefine erişmiş güzel Grace Kelly'nin hayatını konu alan bir film, izlerken çok etkilendim Grace zekasıyla, cesaretiyle, azmiyle bütünleyici tavırlarıyla hayran olunacak bir karakter, izlenmesi gereken bir film...



22 Aralık 2014 Pazartesi

Soslu Patlıcan Kızartma

patlıcan kızartma,soslu


Malzemeler

3 adet patlıcan, 2 orta boy domates, 2 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber, kızartma için yağ.

Hazırlanışı

Patlıcan sapını kesin, kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın. Domatesleri ikiye bölün, rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, biraz tuzla havanda dövün. Biber salçasını yarım kahve fincanı ılık suda eritin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki taraflarını da kızartın. Önce kâğıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Fazla yağını süzün. Sonra yayvan bir tabağa dizin. Bir sahana domates rendesi, sarımsak, sirke, toz şeker, biber salçası, tuz ve karabiberi koyun. Bunların üzerine patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin. Beş dakika pişirin. Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu dökün. Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden kızartabilirsiniz.

Afiyet Olsun. 


Sarımsaklı Ekmek

ekmek,sarımsaklı

Sarımsaklı ekmeği çok seviyorum, restoranlarda da ikram ediliyor ama evde yapıp yemek ayrı bir keyif J 

1.Yöntem: Bir bütün uzun ekmek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarin, 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, alüminyum mutfak folyosu.
Sarımsak havanda tuzla dövün, macun kıvamına getirin. Ekmeği yan tarafından uzunlamasına yarın. İçine zeytinyağı gezdirin veya margarin sürün. Ezilmiş tuzlu sarmısağı da sürüldükten sonra kırmızıbiber serpin, sandviç gibi kapatın. Hava almayacak şekilde folyoya sarılıp ısıtılmış fırında 15-20 dakika tutun, dilimleyip servis yapın.

2. Yöntem: Bir ekmek (uçları kesilmiş, dilimlenmiş), margarin, 2 yemek kaşığı sarmısak tozu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik.
Ekmek dilimlerine margarin sürün, sarmısak tozu, kırmızı biber ve kekiği ekip 5 dakika kadar fırın veya elektrik ızgarasında tutun.

3. Yöntem: 8 dilim ekmek, 3 diş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Sarımsakları ayıklayın, havanda ezin. Ekmek dilimlerini kızartın, ızgaradan alır almaz üzerlerine ezilmiş sarmısağı sürün, zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber ekin, hemen servis yapın.
Afiyet Olsun.



Yeşil Mercimek Piyazı

piyaz,mercimek,yeşil mercimek,meze

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek, 2 orta boy domates, 4 taze soğan, yarım demet maydanoz,2 adet sivri biber, 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı sumak.

Hazırlanışı
Mercimeği ayıklayın, üzerine mercimekleri iki parmak geçecek kadar soğuk su koyarak 5-6 saat ıslatın. İçine kabuğu soyulmuş bütün bir kuru soğan atılmış tuzlu suda mercimekleri yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika süreyle haşlayın, süzün. Süzülen mercimeğe hemen zeytinyağını döküp karıştırın ve bir kenarda bekletin. Diğer yandan domateslerin kabuğunu soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın. Sapı ve tohumları çıkarılmış sivri biberler ile taze soğanların beyaz kısımlarını ince halkalar şeklinde doğrayın, maydanozu kıyın. Mercimekler ve hazırlanmış sebzeleri tuz ilave ederek karıştırın, servis yapmadan kısa bir süre önce limon suyunu ilave edin ve sofraya getirin. Turşu kullnabilirsiniz. Ancak bu durumda daha az tuz ve limon suyu koymak gerekecektir.
Afiyet Olsun.


Havuç Mücveri

havuç,mücver


Malzemeler

3 adet orta boy havuç, 2 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı un, ¼ demet dereotu, tuz, karabiber, kızartmak için sıvı yağ.

Hazırlanışı
Havuçları yıkayın ve Kazıyın.Rendeleyin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun ve püskülünü atın. Ince halkalar şeklinde doğrayın.dereotunu yıkayın. Dallarını atın. Yapraklarını kıyın.
Çukur bir kapta rende havuç, taze soğan, un,dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak, az sulu hamur haline gelince tahta bir kaşıkla alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını pembeleşene kadar kızartın. Kâğıt peçetede fazla yağını süzerek sıcak servis yapın. Yanında yoğurt ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...