Sarımsaklı
ekmeği çok seviyorum, restoranlarda da ikram ediliyor ama evde yapıp yemek ayrı
bir keyif J
1.Yöntem: Bir bütün uzun
ekmek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarin, 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı
tuz, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, alüminyum mutfak folyosu.
Sarımsak havanda tuzla dövün, macun
kıvamına getirin. Ekmeği yan tarafından uzunlamasına yarın. İçine zeytinyağı
gezdirin veya margarin sürün. Ezilmiş tuzlu sarmısağı da sürüldükten sonra kırmızıbiber
serpin, sandviç gibi kapatın. Hava almayacak şekilde folyoya sarılıp ısıtılmış
fırında 15-20 dakika tutun, dilimleyip servis yapın.
2. Yöntem: Bir ekmek
(uçları kesilmiş, dilimlenmiş), margarin, 2 yemek kaşığı sarmısak tozu, 1 çay
kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik.
Ekmek dilimlerine margarin sürün,
sarmısak tozu, kırmızı biber ve kekiği ekip 5 dakika kadar fırın veya elektrik
ızgarasında tutun.
3. Yöntem: 8 dilim ekmek, 3
diş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Sarımsakları ayıklayın, havanda ezin.
Ekmek dilimlerini kızartın, ızgaradan alır almaz üzerlerine ezilmiş sarmısağı
sürün, zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber ekin, hemen servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder