22 Aralık 2014 Pazartesi

Sarımsaklı Ekmek

ekmek,sarımsaklı

Sarımsaklı ekmeği çok seviyorum, restoranlarda da ikram ediliyor ama evde yapıp yemek ayrı bir keyif J 

1.Yöntem: Bir bütün uzun ekmek, 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya margarin, 4 diş sarmısak, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, alüminyum mutfak folyosu.
Sarımsak havanda tuzla dövün, macun kıvamına getirin. Ekmeği yan tarafından uzunlamasına yarın. İçine zeytinyağı gezdirin veya margarin sürün. Ezilmiş tuzlu sarmısağı da sürüldükten sonra kırmızıbiber serpin, sandviç gibi kapatın. Hava almayacak şekilde folyoya sarılıp ısıtılmış fırında 15-20 dakika tutun, dilimleyip servis yapın.

2. Yöntem: Bir ekmek (uçları kesilmiş, dilimlenmiş), margarin, 2 yemek kaşığı sarmısak tozu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik.
Ekmek dilimlerine margarin sürün, sarmısak tozu, kırmızı biber ve kekiği ekip 5 dakika kadar fırın veya elektrik ızgarasında tutun.

3. Yöntem: 8 dilim ekmek, 3 diş sarmısak, zeytinyağı, tuz, karabiber.
Sarımsakları ayıklayın, havanda ezin. Ekmek dilimlerini kızartın, ızgaradan alır almaz üzerlerine ezilmiş sarmısağı sürün, zeytinyağı gezdirin, tuz ve karabiber ekin, hemen servis yapın.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...