Malzemeler
3 adet patlıcan, 2 orta boy domates, 2
diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı
biber salçası, tuz, karabiber, kızartma için yağ.
Hazırlanışı
Patlıcan sapını kesin,
kabuğunu uzunlamasına şeritler halinde soyun. Yarım santim kalınlığında uzun
dilimler halinde doğrayın. Tuzlu suya atın. Domatesleri ikiye bölün,
rendeleyin. Sarımsakları ayıklayın, biraz tuzla havanda dövün. Biber salçasını
yarım kahve fincanı ılık suda eritin. Tuzlu sudan çıkartacağınız patlıcan
dilimlerini iki avucunuzun arasında zedelemeden sıkın. Kızgın yağa atarak iki
taraflarını da kızartın. Önce kâğıt mutfak peçetesinin üzerine çıkartın. Fazla
yağını süzün. Sonra yayvan bir tabağa dizin. Bir sahana domates rendesi, sarımsak,
sirke, toz şeker, biber salçası, tuz ve karabiberi koyun. Bunların üzerine
patlıcanların içinde kızarmış olduğu yağdan iki yemek kaşığı alarak ekleyin.
Beş dakika pişirin. Patlıcanları tam sofraya götürürken üzerlerine sıcak sosu
dökün. Sosunu son anda sıcak olarak koyacağınız için patlıcanları daha önceden
kızartabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder