7 Aralık 2014 Pazar

Karamel & Muzlu Cup

muzlu kup,karamelli kup,kup,cup

Malzemeler
½ litre Süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paketvanilya 
 
Karamel için Malzemeler

1 su bardağı şeker
1-2 yemek kaşığı krema
 
Ara katlar için Malzemeler

2 adet muz
1 su bardağı yer fıstığı


Hazırlanışı
Tencereye un, süt, şeker, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama geldiğinde kenara alın ve soğutun.
Muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Yer fıstıklarını havanda dövün ve tavada kavurun.
Karamel için şekeri bir tavaya koyun ve hiç oynamadan kenarlardan hareketlenerek renk alıp karamel olmasını sağlayın. Ardından kremayı ekleyip çok hızlı bir şekilde karıştırarak homojen olmasını sağlayın.
Bardaklarınızın 3′te 1′ini muhallebi ile doldurun. Üzerine muz, fıstık ve karamel koyun. Yeniden muhallebi koyun ve muz, fıstık karamel koyun, en son yeniden muhallebi koyup en üstüne karamel, son olarak da fıstık serperek servis edin.
Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...