Malzemeler
½ litre Süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı toz şeker
1 paketvanilya
Karamel için Malzemeler
1 su bardağı şeker
1-2 yemek kaşığı krema
Ara katlar için Malzemeler
2 adet muz
1 su bardağı yer fıstığı
Hazırlanışı
Tencereye un, süt, şeker, nişasta ve
vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar
pişirin. Kıvama geldiğinde kenara alın ve soğutun.
Muzu çatalla ezerek püre haline getirin.
Yer fıstıklarını havanda dövün ve tavada kavurun.
Karamel için şekeri bir tavaya koyun ve
hiç oynamadan kenarlardan hareketlenerek renk alıp karamel olmasını sağlayın.
Ardından kremayı ekleyip çok hızlı bir şekilde karıştırarak homojen olmasını
sağlayın.
Bardaklarınızın 3′te 1′ini muhallebi ile
doldurun. Üzerine muz, fıstık ve karamel koyun. Yeniden muhallebi koyun ve muz,
fıstık karamel koyun, en son yeniden muhallebi koyup en üstüne karamel, son
olarak da fıstık serperek servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder