Malzemeler
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Bir tencerenin içine süt, şeker ve
irmiği koyup orta ateşte karıştırarak pişirin.
Süt kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan
alıp içine tereyağı, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Küçük kaplarınızı yarısına kadar
hazırladığınız karışımla doldurun. Tencerede kalan irmik tatlısına kakao
ekleyip iyice karıştırın.
Kakaolu irmik tatlısını kaplardaki sade
irmik tatlısının üzerine doldurun.
Buzdolabında dinlendirin. Dinlenen
tatlınızı dolaptan çıkartıp, tersyüz edin ve üzerini portakal kabuğu ile
süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder