7 Aralık 2014 Pazar

Ayva Tatlısı

tatlı,ayva

Malzemeler
3 adet ayva
½ çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
1 adet limon
 
Servis için Malzemeler
Kaymak
File Antep fıstığı veya ceviz

Hazırlanışı
Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon ile ovup suyun içerisine koyun.
Tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin. Ayvaların içlerini toz şekeri paylaştırın ve ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
Suyunu ilave edip kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin.
Soğuyunca tabağa alıp, ayvaların iç kısımlarına kaymak doldurun ve Antep fıstığı veya ceviz serperek servis edin.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...