Malzemeler
3 adet ayva
½ çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
1 adet limon
Servis için Malzemeler
Kaymak
File Antep fıstığı veya ceviz
Hazırlanışı
Ayvaları soyun ve ikiye bölüp
çekirdeklerini çıkartın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon ile ovup
suyun içerisine koyun.
Tencereye ayvaların iç kısımları
yukarıya bakacak şekilde dizin. Ayvaların içlerini toz şekeri paylaştırın ve
ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
Suyunu ilave edip kısık ateşte 1-1,5
saat pişirin.
Soğuyunca tabağa alıp, ayvaların iç
kısımlarına kaymak doldurun ve Antep fıstığı veya ceviz serperek servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder