7 Aralık 2014 Pazar

Pekmezli Un Helvası

un helvası,helva,pekmezli helva

Malzemeler
125 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pekmez
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı ceviz – kabaca doğranmış


Hazırlanışı
Tencerede tereyağını eritin, tereyağı eridiğinde unu ekleyin ve esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş ceviz, toz şeker, pekmez süt ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5-6 dakika daha karıştırmaya devam edin.
Sıcakken şekil vererek ılık bir şekilde servis edin.
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...