20 Kasım 2014 Perşembe
kınalı Adada Balık tutmak bir başka keyiftir :)
l
Ben balık tutmayı hiç sevmezdim, taa ki evlenene kadar:) insan büyük konuşmamalı seviyorsa hiç yapmam dediği ne varsa yaparmış, balığa bile çıkar eşiyle :)
yazlarımız tekne üstünde o ada senin bu ada benim diyerek ve balık tutarak geçiyor, çok keyifli ve de eğlenceliymiş, ada aşktır...
18 Kasım 2014 Salı
Aşure Tarifi
Bugün sizlerle en çok sevdiğim tatlı olan
aşüre tarifini paylaşacağım.
Çocukluğumdan
bu yaşıma kadar hiç bir aşure annemin yaptığı aşurenin yerini tutmadı, bu kez
de kural bozulmadı ve aşureyi annemin evinde annemin sevgisini el lezzetini
katarak yaptık J
Aslına bakarsanız ne zaman evde aşure
kaynasa kokusuyla inanılmaz bir huzur duyuyorum, aşure ayında aşure pişen eve bolluk
ve bereket getireceğine inanıyorum.
Sizlere de bolluk ve bereket getirmesi
dileğimle…
Malzemeler
·
1 su bardağı nohut
·
1 su bardağı kuru fasulye
·
3 su bardağı aşurelik buğday
·
1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
·
1 su bardağı fındık içi(bütün)
·
1.5 su bardağı doğranmış kayısı
·
1 su bardağı kuru üzüm
·
yarım su bardağı kuş üzümü
·
yarım su bardağı küp doğranmış portakal
kabuğu
·
1 su bardağı küp doğranmış elma
·
Damak tadınıza göre toz şeker
·
1-2 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
10 adet karanfil
·
bir çimdik tuz
Hazırlanışı
Bir gece
önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
Bir gece önceden buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah
fasulye ve nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da
aynı şekilde haşlanır.
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır.
Büyük ve
geniş bir tencereye pişen malzemeler konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir.
Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, tarçın,tuz ve şeker konulur.
Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Üzerini nar,
tarçın, kuş üzümü ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Gezimanya Sitesinde yayınlanan Söyleşim
Merhaba arkadaşlar Türkiye'nin gezi üzerine en çok takip edilen sitesi, gezimanya.com da gezi üzerine bir söyleşim yayınlandı, benim için de keyifli bir proje oldu:) okumak isterseniz aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz...
http://gezimanya.com/Soylesiler/filiz-capan-gezmek-bana-gore-essiz-guzellikleri-kesfetmek-ve-o-kulturun-icinde-kendini
Gezmek hayatın bir parçası olmalı diyen Filiz Çapan, farklı kültürleri bulundukları ortamda yaşayarak anlayabileceğimizi düşünüyor.
GEZİMANYA.COM
16 Kasım 2014 Pazar
Ye Dua Et Sev
Bu filmi mutlaka izlemelisiniz, filmi izlerken sizde bir içsel yolculuğa çıkıp farkında lığa varabiliyorsunuz, filmde bir kelime seçiliyor kendini tanımlama için bende seçtim dinginlik ti benim adım:)
14 Kasım 2014 Cuma
Pancar Salatası
Hepinizin bildiği gibi pancarın faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez, salata ve meze olarak çeşitli şekillerde yapılır, misafir davetlerinizde şık bir sunumla yıldızı kapabilir :) ben çok sevdiğim için beğeneceğiniz bir tarifi paylaşıyorum...
Malzemeler
1 kg. Pancar
2 tatlı
kaşığı toz şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
Yarım çay
kaşığı limon tuzu
3 çorba
kaşığı sirke
6 diş
sarımsak
Hazırlanışı
1 kg. orta
boy beresiz pancarın kök ve saplarını kesin. Su dolu bir kaba koyun ve bir saat
bekletin. Su altında çamurlarını temizleyin. Düdüklü tencereye koyup üzerini
örtecek kadar su ekleyip 7 dakika kadar oişirin. Hafif soğuyunca kabuklarını
soyup dilim dilim doğrayın. Düdüklüdeki suya şekeri, tuzu, limon tuzunu, sirke
ve dövülmüş sarımsakları koyun, tencerenin kapağı açık olarak pancarlarla
birlikte kısık ateşte kaynatın. Pancara çatalı batırdığınızda hafif sertse
ateşi kapatın. Soğuyunca servis edin.
Afiyet olsun J
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)