20 Kasım 2014 Perşembe

Kınalı Ada




Kınalı Ada'nın müdavimi Martılar.

kuş

kınalı Adada Balık tutmak bir başka keyiftir :)

l

ada,kınalı,resim,fotoğrak,tekne


Ben balık tutmayı hiç sevmezdim, taa ki evlenene kadar:) insan büyük konuşmamalı seviyorsa hiç yapmam dediği ne varsa yaparmış, balığa bile çıkar eşiyle :)

yazlarımız tekne üstünde o ada senin bu ada benim diyerek ve balık tutarak geçiyor, çok keyifli ve de eğlenceliymiş, ada aşktır...

18 Kasım 2014 Salı

Aşure Tarifi

tatlı,aşure tatlısı,tatlı tarifi

Bugün sizlerle en çok sevdiğim tatlı olan aşüre tarifini paylaşacağım.


Çocukluğumdan bu yaşıma kadar hiç bir aşure annemin yaptığı aşurenin yerini tutmadı, bu kez de kural bozulmadı ve aşureyi annemin evinde annemin sevgisini el lezzetini katarak yaptık J

Aslına bakarsanız ne zaman evde aşure kaynasa kokusuyla inanılmaz bir huzur duyuyorum, aşure ayında aşure pişen eve bolluk ve bereket getireceğine inanıyorum.
Sizlere de bolluk ve bereket getirmesi dileğimle…


Malzemeler

·        1 su bardağı nohut
·        1 su bardağı kuru fasulye
·        3 su bardağı aşurelik buğday
·        1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
·        1 su bardağı fındık içi(bütün)
·        1.5 su bardağı doğranmış kayısı
·        1 su bardağı kuru üzüm
·        yarım su bardağı kuş üzümü
·        yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
·        1 su bardağı küp doğranmış elma
·        Damak tadınıza göre toz şeker
·        1-2 adet çubuk tarçın
       10 adet karanfil
·        bir çimdik tuz

Hazırlanışı

Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır

Bir gece önceden buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah fasulye ve nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da aynı şekilde haşlanır.

Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır.
Büyük ve geniş bir tencereye pişen malzemeler konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir. Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, tarçın,tuz ve şeker konulur. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.


Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Gezimanya Sitesinde yayınlanan Söyleşim

Merhaba arkadaşlar Türkiye'nin gezi üzerine en çok takip edilen sitesi, gezimanya.com da gezi üzerine bir söyleşim yayınlandı, benim için de keyifli bir proje oldu:) okumak isterseniz aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz...

http://gezimanya.com/Soylesiler/filiz-capan-gezmek-bana-gore-essiz-guzellikleri-kesfetmek-ve-o-kulturun-icinde-kendini
Gezmek hayatın bir parçası olmalı diyen Filiz Çapan, farklı kültürleri bulundukları ortamda yaşayarak anlayabileceğimizi düşünüyor.
GEZİMANYA.COM

16 Kasım 2014 Pazar

Ye Dua Et Sev

drama,film,sinema

Bu filmi mutlaka izlemelisiniz, filmi izlerken sizde bir içsel yolculuğa çıkıp farkında lığa varabiliyorsunuz, filmde bir kelime seçiliyor kendini tanımlama için bende seçtim dinginlik ti benim adım:)



14 Kasım 2014 Cuma

Pancar Salatası

pancar,salata,meze,ermeni mezesi

Hepinizin bildiği gibi pancarın faydaları o kadar çok ki saymakla bitmez, salata ve meze olarak çeşitli şekillerde yapılır, misafir davetlerinizde şık bir sunumla yıldızı kapabilir :) ben çok sevdiğim için beğeneceğiniz bir tarifi paylaşıyorum...

Malzemeler

1 kg. Pancar
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı limon tuzu
3 çorba kaşığı sirke
6 diş sarımsak


Hazırlanışı

1 kg. orta boy beresiz pancarın kök ve saplarını kesin. Su dolu bir kaba koyun ve bir saat bekletin. Su altında çamurlarını temizleyin. Düdüklü tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ekleyip 7 dakika kadar oişirin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyup dilim dilim doğrayın. Düdüklüdeki suya şekeri, tuzu, limon tuzunu, sirke ve dövülmüş sarımsakları koyun, tencerenin kapağı açık olarak pancarlarla birlikte kısık ateşte kaynatın. Pancara çatalı batırdığınızda hafif sertse ateşi kapatın. Soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun J

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...