18 Kasım 2014 Salı

Aşure Tarifi

tatlı,aşure tatlısı,tatlı tarifi

Bugün sizlerle en çok sevdiğim tatlı olan aşüre tarifini paylaşacağım.


Çocukluğumdan bu yaşıma kadar hiç bir aşure annemin yaptığı aşurenin yerini tutmadı, bu kez de kural bozulmadı ve aşureyi annemin evinde annemin sevgisini el lezzetini katarak yaptık J

Aslına bakarsanız ne zaman evde aşure kaynasa kokusuyla inanılmaz bir huzur duyuyorum, aşure ayında aşure pişen eve bolluk ve bereket getireceğine inanıyorum.
Sizlere de bolluk ve bereket getirmesi dileğimle…


Malzemeler

·        1 su bardağı nohut
·        1 su bardağı kuru fasulye
·        3 su bardağı aşurelik buğday
·        1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
·        1 su bardağı fındık içi(bütün)
·        1.5 su bardağı doğranmış kayısı
·        1 su bardağı kuru üzüm
·        yarım su bardağı kuş üzümü
·        yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
·        1 su bardağı küp doğranmış elma
·        Damak tadınıza göre toz şeker
·        1-2 adet çubuk tarçın
       10 adet karanfil
·        bir çimdik tuz

Hazırlanışı

Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır

Bir gece önceden buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah fasulye ve nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da aynı şekilde haşlanır.

Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır.
Büyük ve geniş bir tencereye pişen malzemeler konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir. Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, tarçın,tuz ve şeker konulur. Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.


Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...