12 Aralık 2014 Cuma

Cevizli İncir Tatlısı

incir tatlısı

Malzemeler

250 gram kuru incir, 1-2 kabuk tarçın, 2 karanfil, 1 su bardağı toz şeker, yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm, 1 su bardağı ceviziçi, 1 su bardağı fındık içi, 1 bardak ılık süt, 1 bardak su.

Hazırlanışı

İncirleri içinde karanfil ve kabuk tarçın olan suda 15 dakika haşlayın. Süzün. Üzümü ayıklayın, ceviz içi ve fındık içini dövün ve karıştırın. Soğumuş incirleri diplerinden doldurun. Bir tencereye dizin. Üzerlerine ılık sütü döküp yarım saat bekletin. Çukur bir kapta bir bardak toz şekeri bir bardak su ile karıştırıp koyu bir şurup elde edin ve İncirlerin üzerine dökün. Ağır ateşte 15-20 dakika pişirin.
Soğuk servis yapın. Fındık yerine antep fıstığı kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz incirlerin üzerine kaymak parçaları koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...