10 Aralık 2014 Çarşamba

Babagannuş

meze,rakı mezesi

Malzemeler

1 patlıcan, 2 diş sarmısak, 2 yemek kaşığı tahin, yarım çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2 

Hazırlanışı

yemek kaşığı yoğurt, 2 kaşık zeytinyağı.
Patlıcanı közleyin, ince akan bir musluk altında küçük bir bıçak veya parmaklarınızla kabuğunu soyun, sapını atın ve çatalla ezerek püre haline getirin.
Üzerine ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu ve yoğurdu ekleyin, iyice karıştırın.
Servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Yanında kızarmış ekmek ile servis yapabilirsiniz. Süslemek için pul biber veya maydanoz kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...