31 Ekim 2014 Cuma

Khavidz Tarifi


Ermeni mutfağının bayram tatlılarından biri...

Malzemeler

125 gr. tereyağı 
1 kg. süt 
8 çorba kaşığı un 
8 çorba kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı vanilya 
1 çorba kaşığı irmik. 

Yapılışı


Derin bir tencerede sütü, şekeri ve vanilyayı birlikte kaynatın. çok kısık ateşte, unun rengini koyulaştırmadan 20 dakika kavurun.


Kaynamış sütü azar azar dökerek una yedirin. Karışımın boza kıvamına gelmesine dikkat edin.

Fırına girebilecek bir kabı yağlayıp irmik serpiştirin,hamurunu ksbs dökün ve fırına verin üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra ters çevirin ve servis yapın. Servis sırasında üzerine tarçın ekebilirsiniz. 

Afiyet Olsun :)




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...