Ermeni mutfağının bayram
tatlılarından biri...
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 kg. süt
8
çorba kaşığı un
8
çorba kaşığı şeker
1
tatlı kaşığı vanilya
1
çorba kaşığı irmik.
Yapılışı
Derin
bir tencerede sütü, şekeri ve vanilyayı birlikte kaynatın. çok kısık ateşte,
unun rengini koyulaştırmadan 20 dakika kavurun.
Kaynamış sütü azar azar dökerek una yedirin. Karışımın boza
kıvamına gelmesine dikkat edin.
Fırına girebilecek bir kabı
yağlayıp irmik serpiştirin,hamurunu ksbs dökün ve fırına verin üstü nar gibi kızarana
kadar pişirin.
Piştikten sonra ters çevirin ve
servis yapın. Servis sırasında üzerine tarçın ekebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder