24 Kasım 2014 Pazartesi
20 Kasım 2014 Perşembe
kınalı Adada Balık tutmak bir başka keyiftir :)
l
Ben balık tutmayı hiç sevmezdim, taa ki evlenene kadar:) insan büyük konuşmamalı seviyorsa hiç yapmam dediği ne varsa yaparmış, balığa bile çıkar eşiyle :)
yazlarımız tekne üstünde o ada senin bu ada benim diyerek ve balık tutarak geçiyor, çok keyifli ve de eğlenceliymiş, ada aşktır...
18 Kasım 2014 Salı
Aşure Tarifi
Bugün sizlerle en çok sevdiğim tatlı olan
aşüre tarifini paylaşacağım.
Çocukluğumdan
bu yaşıma kadar hiç bir aşure annemin yaptığı aşurenin yerini tutmadı, bu kez
de kural bozulmadı ve aşureyi annemin evinde annemin sevgisini el lezzetini
katarak yaptık J
Aslına bakarsanız ne zaman evde aşure
kaynasa kokusuyla inanılmaz bir huzur duyuyorum, aşure ayında aşure pişen eve bolluk
ve bereket getireceğine inanıyorum.
Sizlere de bolluk ve bereket getirmesi
dileğimle…
Malzemeler
·
1 su bardağı nohut
·
1 su bardağı kuru fasulye
·
3 su bardağı aşurelik buğday
·
1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
·
1 su bardağı fındık içi(bütün)
·
1.5 su bardağı doğranmış kayısı
·
1 su bardağı kuru üzüm
·
yarım su bardağı kuş üzümü
·
yarım su bardağı küp doğranmış portakal
kabuğu
·
1 su bardağı küp doğranmış elma
·
Damak tadınıza göre toz şeker
·
1-2 adet çubuk tarçın
10 adet karanfil
10 adet karanfil
·
bir çimdik tuz
Hazırlanışı
Bir gece
önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
Bir gece önceden buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah
fasulye ve nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğday da
aynı şekilde haşlanır.
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır.
Büyük ve
geniş bir tencereye pişen malzemeler konulur. Suyu yetersizse sıcak su eklenir.
Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, tarçın,tuz ve şeker konulur.
Karıştırılır 5-10 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır.
Üzerini nar,
tarçın, kuş üzümü ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)