24 Ekim 2014 Cuma

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

ermeni usulü,yemek,fasulye,pilaki

Fasulye Pilaki Ermeni Mutfağının bir şaheseridir, sıcakta yenir soğukta yenir ama doyulmaz J
Geceden su ve süt karışımı ile ıslatılmış fasulyeler, ıslatma suyu ile haşlanır, yumuşadıklarında suyu dökülür, soğuk suyla durulanır, süzülmeye bırakılır.
Bir çorba kaşığı sıvı yağ tencerede kızdırılır, piyaz şeklinde doğranmış soğanlar ( soğan soyulur ortadan ikiye bölünür her yarı ince, ince doğranır, buna piyaz şeklinde doğrama diyoruz.) ve bir adet kesme şeker atılıp yumuşayıncaya kadar kavrulur.
Küp, küp doğranmış havuçlar da ilave edilip kavurmaya devam edilir.
Salça, karabiber taneleri ve bir miktar ılık su ilavesi ile havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Fasulyeler, ince doğranmış biberler ve küp doğranmış kereviz ve patatesler ilave edilir. Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ilave edilir, tuzu konur. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Altı kapatılırken doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları konulur, kapağı kapalı 20 dakika dinlendirilip servis tabağına alınır.
Sıcak veya soğuk ikram edilebilir.
Üzerine biber salçası yerine rendelenmiş bir veya iki domates de konulabilir.
Afiyet Olsun J

23 Ekim 2014 Perşembe

Kanatçı Ağa - Beylikdüzü

kanat,restoran,mekan,menü

Kanat deyince aklımıza gelen ilk yerdir Kanatçı Ağa, sık sık gideriz bazen de kayınvalidemlerle burada bir araya geliriz…

Burada kanatlar enfes, Acılı veya acısız kanat tercih edebilirsiniz, ben bu kadar lezzetli kanat hiçbir yerde yemedim bu konuda oldukça başarılılar.



Yazın bahçesi çok güzel, nezih bir ortamı var ailecek gidebilirsiniz.

Maç yayını da var, alkol tercih edebilirsiniz, her gidişimiz de eşim rakı ben ise bira tercih ediyorum.

Ücreti çok yüksek değil bence gidip nefis kanatları tatmaya değer.

Bu mekâna müdavim olmamak içten değil, on üzerinden on veriyorum J




22 Ekim 2014 Çarşamba

Bella Vista - Bahçeşehir

italyan restoranı,yemek,mekan,restoran

Bu mekanı müdavimi olduğumuz bir yer olduğu için anlatmaya kelimeler yetmez,

Bella Vista bana göre Türkiyenin en iyi İtalyan restoranı, eşimle doğum günümüzde, sevgililer gününde, evlilik yıl dönümünüzde ve diğer zamanlarda hiç düşünmeden gitmeyi ritüel haline getirdiğimiz bir yerdir, yılbaşını da bu güzel mekanda geçirdik, yılbaşına özel konsept hazırlanıyor ve konuklara canlı müzikle güzel bir gece geçirmelerini sağlıyorlar.

Bahçeşehir’de Gölletin orda Gotik tarzını bütün şaşasıyla yansıtan, evinizdeki huzuru sunan güzel bir mekan.



Garsonlar da çok kibar ve ilgililer, İtalyan Yemekleri - Menüde sundukları envai çeşit yemek seçeneğiyle önce gözünüzü doyuran bir yer Başlangıç olarak sunulan sarımsaklı ekmeğin tadı her daim damağımdadırJ

Yemek eşliğinde dinlenen canlı keman ve piyano performansıve içilen şarap güzel bir tamamlayıcı oluyor. 

Çocuklu aileler için pazar kahvaltılarını rahatça yapabilecekleri bir mekân, çocuk parkı ve bahçesi de mevcut.



Şarap alternatifleri gayet iyi ve pizzaları süper, menüde bulunan çeşitlerin çoğunu tattık ve damak tadımıza kesinlikle uyduğunu söyleyebilirim, ücreti çok yüksek değil rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bella Vista’ya puanım müdavim torpil puanı tabii ki on üzerinden on J



Develi Restaurant - Samatya

restoran,mekan,yemek,develi

Eşimle bir akşam Samatya da bulunan üye olduğumuz bir Derneğin tiyatro sahnesini izledik, oyun bitimin de acıktığımızı hissedince eşim Develi'ye gidelim ister misin diye sordu :)

Hiç görmediğim mekanlara karşı keşfetme merakım olduğu için onaylayıp hiç vakit kaybetmeden bu güzelim mekana gittik, 



Eşimden bir dönem izlediğimiz Şener Şen ve Türkan Şoray' ın yer aldığı İkinci Bahar dizisinin bu mekanda çekildiğini öğrenince daha da bir keyiflendim:)

Merdivenlerden en üst kata çıktık, nezih bir ortam, ilk etap da gelen mezelerin tadına bakınca iyi ki buraya gelmişiz demekten kendimi alamadım, tercihim kebaptan yana oldu, mezeler ve kebap doyurucu geldi ve tatlı yiyemedim, ücret biraz yüksek ama görülmeye enfes menü seçeneklerinden birini tatmaya değer,

Bu mekama on üzerinden on veriyorum :)



18 Ekim 2014 Cumartesi

Kınalı Ada güne uyanıyor



Paskalya Çöreği

paskalya,çörek,yemek,tarif

MALZEMELER

1 kg un 

250 gr margarin (yarısı tereyağı olursa iyi olur) 
250 ml süt 

300 gr toz şeker 


bir tutam tuz 
1 tatlı kaşığı mahlep 
üstüne çörek otu 
badem yaprakları 
üstü için 1 yumurta sarısı
1 pk. Maya 




YAPILIŞI


Yağ eritilir soğuk süte karıştırılır, şeker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karıştırılır un ilave edilerek yoğrulur. (geceden yoğrulup sabaha kadar kabarırsa daha iyi olur) kabarması zaman alacaktır. Kabardıktan sonra iki ya da üç parçaya ayırın. Bu parçaları da üçe ayırın ve örün tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve badem yaprakları ile süsleyin, biraz daha mayalandırın, 220 derecede güzelce pişirin. Soğuyunca servis yapın. 

Afiyet olsun J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...