18 Ekim 2014 Cumartesi

Paskalya Çöreği

paskalya,çörek,yemek,tarif

MALZEMELER

1 kg un 

250 gr margarin (yarısı tereyağı olursa iyi olur) 
250 ml süt 

300 gr toz şeker 


bir tutam tuz 
1 tatlı kaşığı mahlep 
üstüne çörek otu 
badem yaprakları 
üstü için 1 yumurta sarısı
1 pk. Maya 




YAPILIŞI


Yağ eritilir soğuk süte karıştırılır, şeker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karıştırılır un ilave edilerek yoğrulur. (geceden yoğrulup sabaha kadar kabarırsa daha iyi olur) kabarması zaman alacaktır. Kabardıktan sonra iki ya da üç parçaya ayırın. Bu parçaları da üçe ayırın ve örün tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve badem yaprakları ile süsleyin, biraz daha mayalandırın, 220 derecede güzelce pişirin. Soğuyunca servis yapın. 

Afiyet olsun J

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...