7 Aralık 2014 Pazar

Künefe

tatlı

Malzemeler
150 gr yaş kadayıf
150 gr tuzsuz dil peyniri
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı üzüm pekmezi
1 bardak şeker
1 bardak su
1 limon


Hazırlanışı
Kadayıf tellerini elle çekerek açın ve kırın
Künefe tabağının dibi ve kenarlarını tereyağ ile iyice yağlayın
 Tel kadayıfın yarısını tabağın içine serin ve her tarafına eşit olacak şekilde bastırarak yerleştirin. ince bir iyice bastırılmış bir katman yapmanız çok önemli
Dil peynirinizi elinize ince şeritler halinde açın, ve kadayıf yatağının ortasına doğru eşit şekilde yayarak yerleştirin
Kalan kadayıfı üzerine dikkatlice kapatın ve üzerine iyice bastırın
Üzerini de birazcık yağlayın ve tabağınızı orta ateşteki ocağa alın
8 – 10 dakika kadar bir tarafını pişirdikten sonra diğer tarafını çevirmeden önce fırça ile üzerine biraz sulandırdığınız pekmezden sürün
Tabağın içindeki künefeyi alt üst ettikten sonra üzerinde kalan bölüme de aynı pekmezden biraz sürün ve 8-10 dakika daha pişirin
Ayrı bir tencerede 1 bardak şeker ile 1 bardak suyu birkaç damla limon sıkarak kaynatın ve şerbetini hazırlayın
Sıcak tatlıya ılık şerbet vererek servis yapın
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...