Malzemeler
150
gr yaş kadayıf
150 gr tuzsuz dil peyniri
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı üzüm pekmezi
1 bardak şeker
1 bardak su
1 limon
Hazırlanışı
Kadayıf tellerini elle çekerek açın ve kırın
Künefe tabağının dibi ve kenarlarını tereyağ ile iyice
yağlayın
Tel kadayıfın
yarısını tabağın içine serin ve her tarafına eşit olacak şekilde bastırarak
yerleştirin. ince bir iyice bastırılmış bir katman yapmanız çok önemli
Dil peynirinizi elinize ince şeritler halinde açın, ve
kadayıf yatağının ortasına doğru eşit şekilde yayarak yerleştirin
Kalan kadayıfı üzerine dikkatlice kapatın ve üzerine
iyice bastırın
Üzerini de birazcık yağlayın ve tabağınızı orta
ateşteki ocağa alın
8 – 10 dakika kadar bir tarafını pişirdikten sonra
diğer tarafını çevirmeden önce fırça ile üzerine biraz sulandırdığınız
pekmezden sürün
Tabağın içindeki künefeyi alt üst ettikten sonra
üzerinde kalan bölüme de aynı pekmezden biraz sürün ve 8-10 dakika daha pişirin
Ayrı bir tencerede 1 bardak şeker ile 1 bardak suyu
birkaç damla limon sıkarak kaynatın ve şerbetini hazırlayın
Sıcak tatlıya ılık şerbet vererek servis yapın
Afiyet
Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder