Bu tarifi sizlerle keyifle paylaşıyorum çünkü humus
benim en sevdiğim meze çeşididir. İçinde
bulunan tahinin bıraktığı aromaya da bayılırım ayrıca bu tarifte humus
ve pastırma çok iyi bir ikili oluyor :)
MALZEMELER
- 1 kg
Nohut
- 1 Çorba
Kaşığı Tuz
- 1 Çorba
Kaşığı Tahin
- ½
Çorba Kaşığı Kimyon
- ½
Margarin
- 3 Diş Dövülmüş
Sarımsak
- 50 gr
Pastırma
- 2 Çorba
Kaşığı İç Fıstık
HAZIRLANIŞI
Nohutları
bir gece önceden su ile dolu olan tencereye alın ve tuz ilave edip ıslatmaya bırakın.
Ertesi gün nohutları bir tencerede 1 saate yakın haşlayın.
Nohutlar
haşlandıktan sonra 2 bardak su ile mikserden geçirin.
Çekilmiş nohutları
tencereye alın ve tahin, kimyon, margarin, sarımsak ve 2 bardak su ilave ederek
su kendini çekene kadar kısık ateşte 20 dakika durmadan karıştırarak kaynatın.
İstenilen kıvama geldiğinde servis tabağına alın.
Bir tavada pastırmayı ve iç
fıstığı tavada 3 dakika kızartın.
Kızaran karışımı humusun üzerine serpiştirin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder