14 Ekim 2014 Salı

Pastırmalı Humus

humus,pastırma,yemek,tarif

Bu tarifi sizlerle keyifle paylaşıyorum çünkü humus benim en sevdiğim meze çeşididir.   İçinde bulunan tahinin bıraktığı aromaya da bayılırım ayrıca bu tarifte humus ve pastırma çok iyi bir ikili oluyor :)

MALZEMELER
  • 1 kg Nohut
  • 1 Çorba Kaşığı Tuz
  • 1 Çorba Kaşığı Tahin
  • ½  Çorba Kaşığı Kimyon
  • ½  Margarin
  • 3 Diş Dövülmüş Sarımsak
  • 50 gr Pastırma
  • 2 Çorba Kaşığı İç Fıstık

HAZIRLANIŞI

Nohutları bir gece önceden su ile dolu olan tencereye alın ve tuz ilave edip ıslatmaya bırakın. 
Ertesi gün nohutları bir tencerede 1 saate yakın haşlayın. 
Nohutlar haşlandıktan sonra 2 bardak su ile mikserden geçirin. 
Çekilmiş nohutları tencereye alın ve tahin, kimyon, margarin, sarımsak ve 2 bardak su ilave ederek su kendini çekene kadar kısık ateşte 20 dakika durmadan karıştırarak kaynatın. İstenilen kıvama geldiğinde servis tabağına alın. 
Bir tavada pastırmayı ve iç fıstığı tavada 3 dakika kızartın. 
Kızaran karışımı humusun üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...