26 Kasım 2014 Çarşamba

Muhteşem Gatsby

getsi

Ey Aşk sen nelere kadirsin...

Bu filmi izlediğimde leonardoya, oyunculuğuna ve aşkına hayran kaldım, aşkına sadakat duyan sevgisi uğruna büyük bedeller ödeyen muhteşem bir insan, kesinlikle izlenmesi gerekilen bir film...


25 Kasım 2014 Salı

Malefiz

uyuyan güzel

Angelina Jolie’nin yeni baştan ve bir şaheser olarak yarattığı  Malefiz’i eşimle birlikte izledim ve tadı damağımda kaldı, izlerken büyüleniyorsunuz ve film bitmesin istiyorsunuz J

Eninde sonunda bir masal, hatta belki de “kız filmi” diyebilirsiniz ben öyle düşünmüyorum bu tür filmlerin yaşı yoktur, biz bu tür film,çizgi film ve animasyon filmleri eşimle keyifle izliyoruz, sanırım içimizde yaşattığımız çocuğu besliyoruz J

görsel efektleriyle doyurucu, madalyonun öteki yüzünü ele alışıyla merak uyandırıcı ve sürükleyici bir yapım Malefiz.




24 Kasım 2014 Pazartesi

Ermeni Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarma

yaprak sarma,ermeni usulü yaprak sarma
Zeytinyağlı yaprak sarmayı sevmeyeniniz yoktur, ben de çok severim, kayınvalidemin yaptığı Ermeni usulü yaprak sarmayı tadınca bu tadı daha da çok sevdim, denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler
·        2 Su Bardağı pirinç
·        1 1/2 Kg Kuru Soğan
·        2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
·        2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
·        2 Tatlı Kaşığı Yenibahar
·        1 Çay Kaşığı Tarçın
·        2 Çay Bardağı Zeytinyağı
·        4 Adet Kesme Şeker
·        1 Tatlı Kaşığı Karabiber
·        2 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
·        1 Demet Taze Nane
·        1 Demet Dereotu
·        1 Demet Maydanoz
·        1 Adet Limon
·        250 Gr Salamura Tokat Yaprağı
·        Tuz

Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranır ve orta ateşte yağda, şekerler de konulup karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ayrı bir kapta fıstıklar tencereden alınan bir kaşık yağla kavrulur ve soğana katılır.
Pirinç ve tuz konulup kavurmaya devam edilir.
Pirinçler uzamaya başlayınca, sıcak suda bekletilmiş üzümler ilave edilir 1- 2 kere daha çevrilip çok ince doğranmış yeşillikler ve baharatlar ilave edilir, iyice karıştırılıp, kapağı kapanır ve demlenmeye bırakılır.
Yapraklar haşlanır, durulanır,
İç harç ılınınca bir tencerenin dibine 2 sıra yaprak döşenir, dolmalar geniş sarılır ve tencereye dizilir aralarına çok ince doğranmış limon dilimleri yerleştirilir.
Üstüne bir tabak kapatılır, 2 bardak su konulur önce harlı, sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun J



Ermeni Usulü Etli Pilav

ermeni usulü,pilav,etli

Malzemeler

1/2 su bardağı un (1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 kahve kaşığı hindistanceviziyle karıştırılmış) 
1,5 kg. kemiksiz kuzu budu (kuşbaşı doğranmış) 
2 çorba kaşığı tereyağı 
1/4 su bardağı sıvı yağ 
2 soğan (ince doğranmış) 
2 diş sarımsak (dövülmüş) 
1 tatlı
 kaşığı kimyon 
2 çorba kaşığı domates salça 
2+1/2 su bardağı tavuk suyu 
1 su bardağı baldo pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş) 
3 su bardağı kuru
 üzüm
 
1 su bardağı dolmalık fıstık 
30 gr (1/4 su bardağı) badem (ince kıyılmış) 

Hazırlanışı

Baharatlı unu, geniş ve yayvan bir tabağa koyunuz. Etleri içinde yuvarlayıp, fazla unu silkeleyerek, etleri bir kenarda bırakın. 

Büyük bir tencerede, 2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Etlerin bir kısmını koyup sürekli karıştırarak 7-8 dakika etler nar gibi olana kadar kavurun. 
Tenceredeki etleri delikli bir kepçeyle çıkarıp, diğer etleri de aynı biçimde kavurana kadar bir kenarda sıcak
 olarak saklayın. 

Bütün etler kavrulup, tencereden alınınca tencerede kalan yağa soğan, sarımsak ve kimyonu katıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. (Tavadaki yağ azalırsa, biraz daha yağ koyunuz.)

Etleri yeniden tencereye koyup, domates salçası ve tavuk suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, etleri 45 dakika pişiriniz. Pirinci ve üzümü katıp. 15-20 dakika daha, et ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz.
Pilavınızı ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağı küçük bir tavada eritiniz. Dolmalık fıstık ve bademleri koyup renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Delikli kepçeyle fıstık ve bademleri tavadan alıp, pilavın üstüne serpiştirerek servis ediniz.

Afiyet Olsun J.

Öğretmenler Günü Mesajım

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...