7 Aralık 2014 Pazar

Nohutlu Bulgur Pilavı

bulgur pilavı,nohutlu,pilav

Malzemeleri
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 avuç tel şehriye
1 su bardağı nohut – haşlanmış
1 adet soğan – küp doğranmış
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Pilav tenceresine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Tel şehriyeleri tencereye ekleyin biraz renk verip yıkadığınız bulguru ve nohudu ilave edin ve kavurun.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, et suyu ve su ilave edin, kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince, ateşten alın kapağını açıp içine tereyağını ekleyin ve iyice karıştırıp bir bez kapatıp dinlendirin.

Afiyet Olsun.

Domatesli Pilav

pilav,prin.

En sevdiğim:), eşimde çok sevdiği için sık sık yaparım, size de tavsiye ederim.

Malzemeler

3 adet olgun domates – soyulmuş, rendelenmiş
2 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Pirinçleri yıkayın.
Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın, pirinçleri ekleyip şeker ve tuzu da ilave edip kavurmaya başlayın.
Soyulmuş domatesleri elinizle iyice ezerek parçalayın. İyice kavurduğunuz pirince ilave edin, bir tur çevirin, tuz, karabiber ve suyunu ekleyip kapağını kapatarak pişirin.
Pilav suyunu tamamen çektiğinde açıp bir tur karıştırıp demlenmesi için üzerine bir kağıt havlu örtün, kapağını kapatın ve kenara alın.
Afiyet Olsun

İç Pilav

pilav

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1 tutam yenibahar
1 tutam çam fıstığı
1 tutam kuşüzümü
3 su bardağı kaynar su
5-6 dal dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
Yağsız tencereye fıstıkları atıp kavurun, tencerenize tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.
Yağ eridiğinde pirinçleri ekleyip kavurun.
Pirinç kavrulduktan sonra baharatları ekleyip kavurun, suyunu verin ve çektiğinde dinlendirin.
Afiyet Olsun


Yasemin Pilavı

pilav,yasemin princi

Malzemeler

2 su bardağı yasemin pirinci 
2 diş sarımsak
1 tutam kimyon
2 yemek kaşığı soya sos
1 tutam karabiber
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
650 ml. tavuk suyu


Hazırlanışı
Pirinç hariç tüm malzemeyi ( sarımsak, kimyon, soya sos, tuz, karabiber, tereyağı ) tencereye koyun ve kaynatın.
Su kaynayınca pirinçleri içine atın, karıştırın ve kapağını kapatın.
Suyunu tamamen çektiğinde içinden sarımsakları çıkarın.
Dinlendirin ve servis edin.

Afiyet Olsun.




Fırında Levrek

levrek,balık
Malzemeler

2 adet Levrek
4 adet defneyaprağı
1 adet limon
3 adet patates
2-3 diş sarımsak
10 adet cherry domates
3 tane domates rende
½ bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Hazırlanışı

Tepsinin tabanına ince ince halka şeklinde doğradığımız patatesleri dizin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarımsakları dilimleyip ekleyin.
Balığı patateslerin üstüne koyun. Arasına defneyapraklarını koyun. Diğer malzemeleri de etrafına dilimleyip yerleştirin.
En üstüne limon dilimlerini koyarak, zeytinyağını gezdirin.
Folyo ile üstünü kapatıp, ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin. Pişmesine yakın folyoyu kaldırarak üstünün biraz kızarmasını sağlayın.

Afiyet Olsun.
.


Soslu Izgara Palamut

palamut,soslu palamut,ızgara palamut,balık

Malzemeler

1 adet Palamut (iri boy)
1 tatlı kasığı Tuz
1 çay kasığı Karabiber
1 çay bardağı Sıvıyağ
 
Sos Malzemeleri


2-3 dal biberiye
3 dal taze kekik
3 dal fesleğen
3 dal maydanoz
3 dal kişniş
3 dal nane
1 adet limon suyu
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

 
Garnitür için Malzemeler


1 bağ roka
1 adet limon


Hazırlanışı
Yıkanmış ve suyu süzülmüş balığı fileto şeklinde dilimleyin. Balıkları tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Dolaptan çıkarttığınız balığı izli tavada iyice renk alıncaya kadar pişirin ve servis tabağına alın.
Sos için; tüm taze baharatları saplarından ayırın ve yapraklarını ince kıyın. Sarımsakları da kıyıp, ezin ve bu karışıma ekleyip,son olarak limon suyu,tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp sos elde edin ve balığın üzerine dökerek servis edin.

Roka ve limon dilimlerini balığın yanında servis edin.

Afiyet Olsun.

Güveçte Kuzu Kapama

güveç,kuzu kapama


Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
1 demet taze soğan
Yarım demet pazı
Yarım demet marul
1 demet dereotu
Tuz, karabiber
3 Adet milföy hamuru
1 bardak su


Hazırlanışı

İri parçalar halinde doğranmış kemikli kuzu etini çok az suda 15 dakika kadar haşlayın
Taze soğanları temizleyip bir parmak uzunluğunda verev olarak kesin. Pazıyı, marulu ve dereotunu temizleyip yıkayın ve süzün ve iri parcalar halinde doğrayın
Taze soğanların yarısını güvecin tabanına yerleştirin. Üzerini pazı, marul ve dereotunun yarısı ile örtün. Haşlanmış etleri pazıların üzerine yerleştirip karabiber ve tuz serpin. Kalan yeşilliklerle güvecin tepesine kadar üstünü kapatın
Etin haşlama suyundan güvecin icine dökün
Güveci ocağın üzerinde orta ateşte 3-5 dakika kadar ısıtın
3 adet milföy hamurunu ucuca birbirine ekleyerek güvecin ağzını kapatacak dikdörtgen bir form elde edin. Dikdörtgenin kısa kenarindan bıçağınız ile 4 şerit kesin,
Milföy hamurunu güvecin üzerine kapatın. Hamurunuz güvecin içine girecek, kenarları içine doğru kıvrılacak, Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine hayal gücünüzle süslediğiniz şekilde yerlestirin, bıçağınızla hamurun üzerinde küçük izler verin ve 180 derecelik firinda 30 – 40 dakika kadar pişirin

Afiyet Olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...